Dr. Mihaela Bilic dezvăluie ce alimente îngrașă cel mai mult. Produsul îndrăgit de români care nu trebuie inclus în salate

Din cuprinsul articolului

Renumitul medic nutriţionist Mihaela Bilic a dezvăluit care este un aliment total neindicat pentru a fi inclus în salată. Acest aliment este bogat în grăsimi și calorii, ceea ce îl face o opțiune inadecvată pentru cei interesați să slăbească sau să își mențină greutatea.

Salatele se numără printre cele mai rapide opțiuni culinare, oferind prospețime și aport de nutrienți. Medicul nutriționist a oferit câteva sfaturi importante în ceea ce privește alimentele cu conținut ridicat de grăsimi, și susține că brânza nu este deloc potrivită pentru persoanele care doresc să își mențină greutatea.

Compromite eforturile de dietă

Se pare că adăugarea brânzei în salată ar putea compromite eforturile de dietă, mai ales atunci când brânza este cumpărată din comerț, deoarece compoziția exactă nu este cunoscută. Prin urmare, chiar dacă brânza este apetisantă, nu este recomandat să o includem în salată.

„Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun: nu mai mănânc pâine, că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță.

Brânza este un fel de super-lapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă la masa respectivă punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru”, a spus Mihaela Bilic, citată de spynews.ro.

Potrivit medicului nutriţionist, alimente precum uleiul de floarea-soarelui, uleiul de măsline îngraşă mai mult decât untul, untura sau grăsimea din peşte.

”Un gram de grăsime are tot 9 calorii, indiferent dacă provine din ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline, grăsime de pește, unt sau untură. Aportul caloric este identic, însă efectele asupra siluetei sunt diferite!

Care este mecanismul prin care ne îngrășăm? Kilogramele în plus sunt rezultatul multiplicării celulelor grase (adipocite) pe fondul unui consum excesiv de calorii care provin din grăsime și/sau carbohidrați. Cercetările recente arată că acizii grași din alimente au efecte diferite în stimularea adipogenezei, adică a producției de celule care acumulează grăsime de rezervă”, a explicat Mihaela Bilic.

Recent Posts

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

17 minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

47 de minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

o oră ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

3 ore ago

Citeste si: