Din cuprinsul articolului
Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat pe pagina sa de socializare cum păstrăm alimentele fără să folosim conservanți.
“Cum să păstrăm alimentele fără să folosim conservanți? Folosind un ambalaj în care se introduc gaze.
Gazul are capacitatea de a prelungi perioada de valabilitate, reduce risipa alimentară și protejează proprietățile organoleptice ale unui produs. Azotul, oxigenul, dioxidul de carbon sau argonul, folosite individual sau în amestec, sunt capabile să creeze atmosfere protectoare care încetinesc degradarea alimentelor și optimizează conservarea lor.
Ambalarea în atmosferă modificată sau MAP (Modified Atmosphere Packaging) are loc prin diluarea sau eliminarea completă a aerului din interiorul unui ambalajul. Acest lucru este posibil prin înlocuirea acestuia cu un gaz sau amestecuri de gaze, operațiune care are scopul de a prelungi termenul de valabilitate al produselor.
MAP este metodă de păstrare care se aplică unei game largi de alimente, de la carne și pește până la legume. Fără efecte secundare și conservanți, doar pe bază de aer!”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.
Mihaela Bilic, medic nutritionist, a vorbit despre un aliment care face parte din traditia culinara a romanului, insa si-a pierdut locul de cinte la masa noastra.
“Exista un aliment care, din fericire, face parte din traditia culinara a romanului insa si-a pierdut locul de cinste la masa noastra. Este vorba de banala ciorba/supa gatita din ce in ce mai putin din pacate, chiar si in familiile unde exista copii.
Nutritionistii din toata lumea au recunoscut ca ” de la supa incoace, nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie”. In Franta masa de seara nu se numeste cina ci „souper” deoarece exista obiceiul ca seara sa mananci doar o supa.
Tot supa ca unic fel de mancare se servea si la primele restaurante, acest produs fiind considerat ideal pentru ” restaurarea” puterii de munca.
In Romania orice gospodina stie ca nimic nu satura mai bine si nu e mai economicos decat o oala de ciorba. Iar daca ati facut armata sau ati mancat la autoservire si voi stiti ce gust minunat are ciorba facuta la cazan:)
Dpdv nutritiv ciorba este un fel de mancare complet si echilibrat. Avem in ea legume, paste fainoase/orez sau cartofi, un pic de carne sau peste si muuuulta apa. Ciorba hidrateaza, incalzeste si hraneste cu putine calorii. V-ati dat seama ca nu vorbesc de ciorba cu 2 degete de grasime la suprafata si nici de cea in care punem 4 linguri de smantana.
Fie ca e de legume sau are si carne, fie ca o mancati calda sau rece, fie ca e acra sau dulce, reconsiderati ciorba/supa in alimentatia zilnica. E cea mai simpla forma de a consuma legume in cazul copiilor si batranilor, e facuta in casa de mana voastra si tine cateva zile.
Marele avantaj al ciorbei este faptul ca satura si tine burta plina timp de 2-3 ore. Daca se urmareste ecografic timpul de golire al stomacului se observa o intarziere de 30% in cazul supei comparativ cu situatia in care alimentele ar fi consumate separat. Deci supa tine de foame mai bine decat daca am manca o bucatica de carne cu legume si cartofi si am bea un pahar de apa.
Aceasta curiozitate nu a putut fi explicata, insa este un lucru cert: mixate intre ele, ingredientele din ciorba stau mai mult in stomac! Nu ne ramane decat sa profitam, daca tinem la silueta.
Va recomand cu drag o portie generoasa de ciorba aburinda, ca fel unic pentru oricare din mesele voastre. Si puneti langa ea si un ardei iute, intensifica arderile si accelereaza metabolismul cu 25% timp de 3 ore dupa masa:) Pofta buna!”, a scris Mihaela Bilic, medic nutritionist, pe pagina sa de Facebook.
Cele mai norocoase două zodii în perioada 15 - 20 noiembrie. Perioada 15-20 noiembrie aduce…
Progres revoluționar în tratamentul cancerului pulmonar: Combinația de medicamente care oprește avansarea bolii cu peste…
Cum arată negii cancerigeni. Negii genitali sunt mai mult decât simple excrescențe ale pielii sau…
Detectarea precoce a cancerului este esențială pentru a îmbunătăți șansele de tratament eficient și supraviețuire.…
Saturn, planeta disciplinei și a karmei, a fost retrogradă din iunie 2024, aducând cu sine…
10 lucruri pe care un om inteligent nu le face: Descoperă secretele succesului personal. Inteligența…