Categories: Expertul zilei

Dr. Ion Alexie: Favipiravirul, Arbidolul și Ivermectina sunt cele 3 medicamente folosite acum în lume, „niciunul nefiind aprobat în toate țările”. Plan de tratament al pacienților Covid și pregătirea pentru valul 5

Dr. Ion Alexie: Favipiravirul, Arbidolul și Ivermectina sunt cele 3 medicamente anti-covid folosite acum în lume, „niciunul nefiind aprobat în toate țările”. Plan de tratament al pacienților Covid și pregătirea pentru valul 5.

Dr. Ion Alexie, medic specialist de boli interne şi boli Infecţioase, din Las Vegas, SUA a transmis un mesaj prin intermediul realizatorului TV Cristi Brancu. România este în prezent singura țară care se află în „scenariul verde” din Uniunea Europeană, din punct de vedere al cazurilor de infectare a populației cu Covid-19.

Cu toate acestea, medicul atrage atenția că acum este momentul pentru ca România să pregătească un plan pentru valul 5 al pandemiei Covid.

Dr. Ion Alexie, plan de tratament al pacienților Covid și pregătirea pentru valul 5

„Plan de tratament actual al pacienților Covid si pregatirea pentru valul 5 Covid:

Eforturi trebuie facute pentru ca pacienții cu Covid in izolare la domiciliu sa nu mai fie abandonati pentru 14 zile asa cum se intimpla azi si sa fie monitorizati la cel mai inalt nivel clinic. Telul este ca acesti pacienti sa fie tratati acasa cit mai bine si sa se evite spitalizarea lor pe cit posibil.

IN AMBULATOR:

1. Imediat ce un pacient a fost detectat pozitiv pentru virusul SARS-Cov 2, acesta trebuie sa mearga IMEDIAT purtind o masca la un laborator unde sa i se recolteze probe de singe uzuale pentru a se cunoaste starea generala a corpului: functia renală, functia hepatica, hemograma completa, CRP ( proteina C reactiva, sa se observe nivelul de inflamatie din corp) si DD( D dimerul, pentru a se vedea riscul de microtrombi care pot aparea la unii pacienti cu Covid).

Aceste rezultate de sânge vor fi folosite de medicii care vor monitoriza pacienții izolati acasa. In cazurile in care pacienții vor necesita tratamente cu antivirale sau alte medicamente care pot afecta functia hepatica sau renala, cunoscând aceste analize, medicii vor putea decide dozele de medicamente arministrate in asa fel încât sa nu se prescrie doze prea mari sau prea mici.

2. Dupa ca au fost testati pozitiv, pacienții trebuie evaluati imediat de medicii de familie care in functie de factorii lor de risc pot decide daca la cei infectati este indicat sau nu un tratament cu anticorpi monoclonali Regeneron ( sau alti anticorpi facuti de alte firme), in cazul in care acest tratament se gaseste si poate fi administrat.

Pacienților li se va face o fișă medicală electronică pe baza CNP-ului

3. Pacientilor li se va face o fisa medicala electronica pe baza CNP-ului la care vor avea acces cadrele medicale care vor monitoriza pacienții pe timpul pandemiei. Dupa fiecare convorbire la telefon cu pacienții, personalul medical va mentiona in aceasta fisa medicala electronica caracteristicile pacientului (pulsul si saturatia de oxigen din sânge masurata cu Pulse oximetrul). Se va mentiona in câteva fraze cum se simte pacientul si ce simtome are.

La urmatoarea convorbire cu pacientul, cadrul medical care acceseaza aceasta fisa medicala electronica va citi notele anterioare de pe calculator si va putea decide daca pacientul este spre bine, este stabil sau se deterioreaza si necesita o evaluare la UPU si in acest caz cadrul medical va trimite o ambulanta la domiciliul pacientului pentru transfer la UPU.

4. Cel mai important lucru pentru monitorizarea pacienților este masurarea oxigenarii sanguine si ar trebui ca pacienților sa li se dea un pulsoximetru care le va putea salva viata si care ii va ajuta sa ajunga la spital mai devreme decit mai tirziu, in asa fel incit medicii din spitale sa nu mai poată sa spuna ca pacienții au ajuns la spital prea tirziu si de aceea au murit.

5. Guvernele anterioare au cheltuit multe miliarde in timpul acestei pandemii si acum este timpul sa faca o investitie salvatoare de vieti: ar trebui sa cumpere câteva milioane de pulsoximetre pe care sa le distribuie in toate satele si comunele in functie de numarul de locuitori si de infectari. La fel si la orase. Dupa ce un pacient s-a vindecat de Covid, sa returneze pulsoximetrul de unde i s-a dat, acesta sa fie dezinfectat si refolosit pentru alti pacienti infectati.

6. Pacientii monitorizati acasa trebuie sa aiba acces la cadre medicale pe care sa le contacteze la telefon. Trebuie infiintate niste access centers unde vor suna pacienții si unde la telefon vor raspunde medici de familie , rezidenti si chiar studenti medicinisti din ultimii ani de facultate.

Toti acestia vor accesa fisa medicala electronica pe calculator si vor documenta conversatia facuta la telefon. Daca studentul medicinist sau medicul rezident considera ca pacientul s-a deteriorat de la ultima conversatie care este documentata in calculator, el trebuie sa contacteze imediat medicul de familie (sau alt medic de garda care poate lua o decizie cu privire la starea pacientului) care va suna pacientul, il va consulta telefonic si va lua o decizie asupra tratamentului sau va trimite pacinetul la UPU.

La acest plan trebuie inceput sa se lucreze ACUM, la fisa electronica si la organizarea de call centers si a personalului medical care va raspunde la telefoanele pacienților.

Se poate organiza o licitatie pentru achizitionarea pulsoximetrelor ieftine din China sau alte tari.

Numai cu un astfel de plan se vor putea monitoriza, trata si stabiliza corect multi pacienti acasa. In acest fel se vor putea evita multe spitalizari prelungite si se vor salva multe vieti.

Presiunea pe cadrele medicale din spitale va fi mai mica si economiile la banii cheltuiti cu spitalizarile vor fi foarte mari. Cu aceste economii se vor putea cumpara mai multe medicamente si materiale sanitare si se vor putea trata mai multi bolnavi.

Pentru tratarea pacienților in ambulator, medicilor trebuie sa li se dea posibilitatea sa foloseasca toate aniviralele cu care ei au experienta si care sunt folosite in alte tari, pana când pe piata vor aparea antivirale foarte bune agreeate de majoritatea specialistilor din lume.

Dr. Ion Alexie: Favipiravirul, Arbidolul și Ivermectina sunt cele 3 medicamente folosite acum în lume, „niciunul nefiind aprobat în toate țările”

Actualmente ca antivirale orale in lume sunt folosite numai 3 medicamente, nici unul nefiind aprobat in toate tarile pentru Covid 19. Acestea sunt :

1. Favipiravirul care nu exista in SUA, dar care se foloseste in Romania.

2. Arbidolul care nu exista in SUA, dar care este folosit in unele tari.

3. Ivermectina care exista in SUA si este aprobata pentru uz uman, dar nu este aprobata pentru Covid. Medicii trebuie lasati sa decida impreuna cu pacinetii lor ce antivirale sa foloseasca in ambulator.

4. Când vor aparea medicamente noi antivirale pe cale orala cu posibilitate de tratament ambulatoriu, acestea sa fie si ele incluse in preferintele medicilor in functie de disponibilitate fiindca vor fi mult mai scumpe si la inceput poate in cantitati mici.

5. Protocoale de tratamente pot fi facute, modificate si aplicate in functie de disponibilitatea medicamentelor si de experienta medicilor curanti pentru tratamentul in ambulator.

6. Din nefericire unii pacienti, chiar daca sunt tratati cu cele mai bune medicamente din lume, se vor deteriora si vor ajunge la spital si chiar la terapie intensiva, atât in Romania cât si in toate celelalte tari din lume ( inclusiv in EU si SUA). In spitale vor fi tratati in functie de protocoalele existente la momentele respective si in functie de medicamentele existente”, este mesajul medicului Ion Alexie.

Recent Posts

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

18 minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

48 de minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

o oră ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

12 ore ago

Citeste si: