Din cuprinsul articolului
Dr. Gabor Mate. Când creștem copii, în special fete, sistemul nostru de valori ne învață să fim întotdeauna „drăguți” sau „buni” cu ceilalți. Cu toate acestea, a fi mereu drăguț și amabil cu ceilalți oameni îți poate face mai mult rău decât bine.
Doctorul Gabor Mate, psiholog specializat în studiul traumei, în vârstă de 79 de ani, a explicat în podcastul „How To Fail” că „oamenii foarte drăguți” tind să se îmbolnăvească de boli autoimune, a raportat Express UK.
Pentru cei necunoscători, în cazul bolilor autoimune, sistemul imunitar atacă organismul în loc să-l protejeze. Potrivit expertului în sănătate, „trăsăturile tale de personalitate” de a fi altruist te pot expune la un risc mai mare de boli autoimune.
În plus, dr. Gabor Mate a spus că femeile sunt mai susceptibile de a fi afectate, deoarece își reprimă furia și se așteaptă să fie agreabile. Dr. Mate a scris despre problemele de sănătate mintală plus impactul fizic al stresului și al traumei.
Doctorul a explicat că a adopta un „rol determinat social” de a-i pune pe ceilalți înaintea ta și de a reprima furia duce la generarea de stres în mod inconștient. Această acumulare de stres „invită” astfel de boli.
S-ar putea să îți facă mai bine să nu îți reprimi sentimentele de furie sau tristețe sau alte sentimente pe care societatea poate să nu le găsească întotdeauna ca fiind „bune” sau „acceptabile”. S-ar putea să găsești modalități mai bune de a face față acestor emoții, dar suprimarea lor în tine nu este niciodată răspunsul.
Din milioanele de oameni care suferă de boli autoimune, care includ lupusul, artrita reumatoidă și bolile tiroidiene, patru cincimi sunt femei, a explicat medicul. Inflamația cauzată de lupus poate afecta multe sisteme diferite ale corpului, inclusiv articulațiile, pielea, rinichii, celulele sanguine, creierul, inima și plămânii.
Artrita reumatoidă atacă în principal articulațiile, de obicei multe articulații simultan. Boala tiroidiană include orice disfuncție a tiroidei, glanda în formă de fluture de la baza gâtului.
„Există anumite modele inevitabile la oamenii care s-au îmbolnăvit de boli cronice. Tiparele au inclus reprimarea furiei sănătoase. Aceștia sunt oameni foarte drăguți”, explică dr. Mate.
Iată câteva calități „drăguțe” care vă pot distruge sănătatea.Vorbind despre acești oameni „amabili”, dr. Mate explică: „Întotdeauna dăruiesc, sunt mereu acolo pentru toată lumea, cu excepția lor. Anumite trăsături de personalitate expuneu oamenii riscului de a se îmbolnăvi cronic.”
„Alții pun nevoile emoționale ale oamenilor înaintea lor, își reprimă furia sănătoasă și au convingerea că sunt responsabili pentru sentimentele altor oameni, fără să dezamăgească pe nimeni. Aceste modele duc la boală.
Când te identifici cu rolul și responsabilitățile tale determinate din punct de vedere social, mai degrabă decât cu nevoile sinelui, creezi stres pentru tine. Aceste tipare nu sunt conștiente, deliberate, vinovate. Sunt răspunsuri la traume”, explică doctorul Mate.
Odată ce aceste răspunsuri și convingeri la traumă sunt înrădăcinate în personalitatea ta, ele invită la boală din cauza stresului pe care îl generează. Iar asta explică de ce majoritatea femeilor sunt cele care suferă de boli autoimune.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…