Din cuprinsul articolului
Dr. Florin Roșu: „Luna aprilie 2022 va reprezenta sfârșitul pandemiei”.
La sfârșitul anului trecut, Florin Roşu, managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi atrăgea atenția că noua tulpina Omicron ar putea să însemne sfârșitul pandemiei dar nu și disparitia acestui virus.
„Din datele ştiinţifice pe care le avem până acum, tulpina Omicron are transmisibilitate mult mai mare decât Delta, în schimb se pare că virulenţa este mult mai mică, ceea ce ar putea însemna începutul sfârşitului pandemiei.
Acest fapt se va realiza prin fenomenul de inversarea a dominantei celor două tulpini, procesul fiind unul de durată, probabil de aproximativ un an. Tulpina Delta este în continuare dominantă în România şi Europa.
Peste două săptămâni vom şti cu exactitate, urmărind evoluţia cazurilor din Africa de Sud, chiar dacă tiparul populaţional este diferit, Europa vs Africa de Sud unde populaţia este formată, în mare parte din persoane tinere”, declara medicul Florin Roșu în decembrie 2021.
Recent, medicul ieșean a readus în discuție sfârșitul pandemiei în contextul și a precizat că acesta va avea loc în luna aprilie. „Lumea se va obișnui cu toate aspectele aspectele ce reprezintă conviețuirea cu boala Covid-19 la fel ca și în cazul gripei”, a mai spus Roșu.
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași, Florin Roșu, vorbește despre încheierea pandemiei de Covid-19 și cum vor funționa lucrurile după aceasta.
„Din fericire, așa cum am preconizat, de la începutul acestei săptămânii au început să scadă numărul cazurilor de infectări Covid-19, ceea ce înseamnă că vârful valului a fost atins, iar în momentul de față suntem într-o fază de platou cu tendință de scădere a numărului de pacienți Sars-Cov-2 pozitivi.
Luna aprilie 2022, din punctul meu de vedere, va fi una dominată de acalmie pandemică, asemănătoare lunii decembrie 2021, prezentând premisele sfârșitului acesteia.
La sfârșitul anui 2022, începutul anului 2023, omenirea se va obișnui cu toate aspectele ce reprezintă conviețuirea cu boala Covid-19 la fel ca și în cazul gripei, cu toate că nu există nicio asemănare între cele două patologii, fiind total diferite.
Va exista prevenție reprezentată de vaccin, administrat într-o singură doză, atât antigripal cât și anti-Covid-19, opțional, așa cum este normal, și totodată chiar dacă și în momentul de față există protocol eficient de tratament anti-Covid-19, molecule special destinate tratamentului și vindecării de virusul Sars-CoV-2, așa cum în momentul de față există tratament antigripal. Prevenția și protecția vor trebuie să ne caracterizeze și să ne reprezinte spiritul civic, indiferent de măsurile reglementate legislativ”, a spus dr. Florin Roșu, potrivit bzi.ro.
De asemenea, medicul Florin Roșu explică de ce două persoane care împart aceeași locuință au rezultate diferite la testul Covid-19: una este pozitivă, iar cealaltă negativă. Totul depinde de cantitatea de încărcătură virală.
„Printre multele întrebări care au apărut în această perioadă pandemică este și aceasta: De ce din două persoane care împart aceeași locuință, una este testată pozitiv, iar cealaltă negativ? Răspunsul este legat de încărcătura virală a fiecăruia.
Una din cele două persoane a fost cea care a contactat virusul transmițându-l și celuilalt. Dacă numărul de copii virale, respectiv numărul de viruși transmiși au fost în cantitate mică, testul PCR va fi negativ cu toate că pacientul are virusul”, a mai spus dr. Florin Roșu.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…