Din cuprinsul articolului
Dr. Anthony Fauci, fost director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA, se recuperează acasă după ce a fost spitalizat în urma infectării cu virusul West Nile, a declarat un purtător de cuvânt, informează CNN.
Fauci, un oficial de sănătate publică de lungă durată care a devenit un nume cunoscut ca parte a Grupului de lucru pentru coronavirus de la Casa Albă, este de așteptat să se recupereze complet, a spus purtătorul de cuvânt potrivit sursei citate de Mediafax.
Aproximativ 1.000 de americani sunt spitalizați în fiecare an cu cea mai severă formă a virusului West Nile, care se răspândește prin mușcătura țânțarilor infectați. Alți 1.500, în medie, sunt diagnosticați după ce dezvoltă simptome, deși experții estimează că până la 80% din infecțiile din SUA nu sunt niciodată identificate.
În timp ce aproximativ 80% dintre cei infectați nu prezintă simptome, aproximativ 20% pot dezvolta simptome ușoare, cum ar fi febră, durere de cap, dureri corporale și erupții cutanate. În cazuri rare, virusul poate duce la boli neurologice severe, cum ar fi meningita sau encefalita, în special la vârstnici sau la cei cu sistem imunitar slăbit.
Majoritatea cazurilor sunt ușoare, provocând simptome asemănătoare gripei și o erupție cutanată.
În aproximativ 1 din 150 de cazuri, virusul invadează creierul și sistemul nervos, ceea ce poate duce la umflarea creierului, leziuni cerebrale sau moarte. Aproximativ 100 de oameni mor din cauza infecțiilor cu West Nile în SUA în fiecare an.
Cea mai puternică activitate a virusului este de obicei observată în august și septembrie. Până la 20 august, 216 cazuri au fost raportate în acest an în 33 de state americane, cu 142 de cazuri neuroinvazive, potrivit datelor preliminare ale Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.
În prezent, nu există vaccinuri sau tratamente specifice pentru virusul West Nile, iar tratamentul se concentrează în general pe ameliorarea simptomelor. Măsurile preventive includ utilizarea repelentului de insecte și evitarea zonelor cu o populație mare de țânțari.
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…