Ovidiu Bojor este doctor în farmacie, inventatorul fitoterapiei moderne în România şi academician. Nimic din ce e legat de plante nu-i este străin, de aceea profesorul Ovidiu Bojor este întotdeauna consultat când vine vorba de acestea.
Viaţa sa înseamnă natură, înălţimi şi iubire. „De la 60 de ani am început să duc o viață normală pentru condiția mea. În primul rând, opt ore de muncă activă intensă, opt ore de odihnă activă și opt ore de somn”, susţine dr. Ovidiu Bojor.
Acad. Ovidiu Bojor: ”Medicamentul primordial este alimentația. Suntem ceea ce mâncăm”
Membru al Academiei de Științe Medicale, dr. Ovidiu Bojor a scris o mulțime de cărți care reprezintă aur pentru fitoterapia românească.
În cartea sa ”Afecțiunile aparatului respirator – Terapii Complementare”, acad. Împărtășește cu cititorii secretele unui produs miraculos.
Cunoscut deja de marii preoți ai Egiptului antic, propolisul s-a dovedit a fi extrem de util, uneori spectaculos de eficient în tratamentul unor afecțiuni ce interesează arborele respirator.
Prin proprietățile antimicrobiene, datorate compușilor flavonoizi, esterilor acizilor fenolici cu alcooli aromatici și uleiurilor esențiale din fracțiunea volatilă), prin proprietățile antiinflamatoare și anestezice, propolisul acționează asupra proceselor patologice, uneori depășind eficacitatea unor medicamente.
Propolisul este un produs natural cu capacitatea miraculoasă de a opri durerea, fiind recomandat în faringite cronice, alergii rino-sinuzale, rino-sinuzită cronică. Dacă la tratamentul cu propolis se asociază lăptișor de matcă și miere, eficiența este sporită în tratamentul amigdalitelor, otitelor, traheitelor și a guturaiului.
Cel mai puternic medicament antiinfecţios cunoscut, cu eficienţă dovedită în peste 200 de boli
Folosit din cele mai vechi timpuri, propolisul este considerat cel mai puternic medicament antiinfecțios cunoscut, fiind totodată un aliat natural puternic în lupta cu răceala și gripa. Calitățile deosebite ale propolisului sunt date, în principal, de conţinutul său bogat în flavonoide, compuşi din familia polifenolilor care dau colorit plantelor și au puternice proprietăţi antioxidante, antifungice şi antibacteriene.
Aplicat intern, propolisul nu produce dezehilibre ale florei bacteriene normale, întrucât el acționează prin stimularea imunității, având ca rezultat creșterea rezistenței generale a organismului față de boală.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…