Categories: Expertul zilei

Dr. Cezar: „Ficatul suferă în tăcere și nu se plânge”

Detoxifierea ficatului! „Ficatul suferă în tăcere și nu se plânge”, iar ulterior când nu-și mai poate face treaba corespunzător, apar simptomele și modificări ale analizelor de sânge din cauza distrucției celulelor hepatice, susține expertul cunoscut drept Doctor Cezar pe contul personal de socializare.

Ficatul are peste 500 de funcții și este vital pentru funcționarea corespunzătoare a organismului. Acest organ poate reprezenta sursa multor boli și afecțiuni care pot afecta viețile noastre.

Dr. Cezar, cunoscutul medic cardiolog este foarte activ pe reţelele de socializare, a oferit câteva sfaturi de aur pentru o viață sănătoasă.

Într-o postare recentă, celebrul medic vorbește despre indicile care semnalează faptul că ficatul tău are nevoie de o detoxifiere. Acesta a oferit câteva metode prin care se poate face o detoxifiere a acestui organ vital.


„Dacă te simți obosit, slăbit, ai amețeli, iritabilitate, grețuri, dureri abdominale, dureri în umărul drept, dureri de cap pe partea dreapta, dureri în omoplat sau în muschiul romboid e posibil sa ai probleme cu ficatul, iar dacă ai grăsime dispusă preponderent în jurul taliei, chiar dacă nu ești supraponderal, cu siguranță este prezentă și pe ficat”, a scris Dr. Cezar pe Facebook.

Odihna este primul lucru important. De asemenea, trebuie să renunți la zahăr și la alimentele procesate care conțin foarte mult zahăr.

Sfaturi oferite de Dr Cezar pentru detoxifierea ficatului:

„1. În primul rând fa post intermitent. Ficatul are si el nevoie de o pauză de odihnă.
2. Renunță la zahăr și la alimentele procesate care conțin în general foarte mult zahăr.
3. Redu consumul de alcool sau renunța total măcar pentru o perioadă.
4. Colina este un nutrient important pentru integritatea membranelor celulare, sinteza ADN-ului, buna funcționare a sistemului nervos și a ficatului.
5. Glutationul este unul dintre cei mai puternici antioxidanti ai ficatului care donează electroni moleculelor toxice instabile neutralizandu-le.
6. Diversifica sursele de hrană!
7. Consuma alimente verzi care sunt bogate in fibre, clorofila, vitamine, minerale si numeroși alți compuși cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.”, conchide medicul.

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

13 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

32 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

53 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: