Din cuprinsul articolului
Dr. Cezar vorbește despre cea mai dulce OTRAVĂ! Zahărul este o toxina ce stă la baza multor afecţiuni, de la probleme cardiace la cancer, ce ucid un număr foarte mare de oameni. Aceasta este concluzia la care a ajuns în urma a numeroase studii efectuate în ultimii ani dr. Cezar, medic cardiolog, pasionat de nutriţie, psihologie şi sport.
Zahărul, un inamic atât de fioros? Invitat în emisiunea lui Cătălin Măruță, Dr. Cezar, medic cardiolog, a vorbit despre cel mai nociv aliment, zahărul. Cât este de periculos pentru sănătate?
„Zahărul e rău în cantitate mare, este în cantitate mare atunci când e procesat. În mod natural, noi nu avem zahăr în natură, decât în fructe, în mierea de albine. În fructe se absoarbe mult mai lent.
Problema e că zahărul se absoarbe foarte repede atunci când îl consumăm din alimente procesate. Zahărul nu înseamnă doar glucoză sau fructoză, ci sunt foarte zaharuri care au tot felul de denumiri.
Sunt sute de zaharuri ascunse în ceea ce mâncăm. Zahărul e peste tot și este destul de greu de evitat”, explică medicul.
Dr. Cezar a venit cu câteva explicații științifice: Zahărul intră în corpul nostru și se absoarbe foarte ușor, spre deosebire de alți nutrienți. Zahărul intră și ajunge la nivel celular. Ca să intre în celule are nevoie de insulină. Insulina este ca o poartă de intrare care deschide niște receptori.
Dacă avem mult zahăr, apare rezistența la insulină. Iar aceste uși rămân închise, iar zahărul rămâne în afara celulei….Glucoza se leagă de proteine. Iar una dintre cele mai importante proteine este colagenul. Acest colagen îl găsim în valvele inimii”, mai spune medicul cardiolog.
Acest subiect a fost detailat pe blogul personal. Așadar, „colagenul, una dintre cele mai abundente proteine din organism, se găsește în toate tesuturile, dar mai ales în tendoane, ligamente, cartilaje, fascii, piele și vasele de sânge și formează o plasă de rezistență în care sunt prinse celulele. Atunci când glucoza se leagă de colagen – se formează niște legături încrucișate, încâlcite care activează sistemului imunitar și apare inflamația generalizată”, scrie medicul.
Dr. Cezar vine cu explicații clare despre cea mai dulce otravă: „De aceea, atunci când glicemia crește, tot organismul este afectat la cel mai mic nivel: spre exemplu în vasele de sânge se produc microtraumatisme ca și cum ai avea răni foarte mici pe interior. Aceste răni se cicatrizează, se măresc și formează plăcile de aterom (adică ateroscleroza) diminuând sau chiar blocând fluxul sanguin. Iar când scade circulația sângelui încep să sufere toate organele și sistemele:
Spre exemplu:
Atenție, inflamația generalizată și ateroscleroza nu-i afectează doar pe cei supraponderali sau obezi, ci pe toți cei care mănâncă incontinuu, pe copiii și chiar și pe sportivii care consumă în exces suplimente sau geluri cu glucoză sau zahăr”, conchide medicul, pe blogul personal.
Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…
Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…