Din cuprinsul articolului
De ce mă îngraș după o cură de slăbire? Unde greșesc? Ce nu fac bine? Dr. Cezar, medic cardiolog, a răspuns la această întrebare. Răspunsul te va lăsa fără cuvinte.
Ai încercat tot felul de diete rapide pentru slăbit: dieta daneza, dieta ketogenică, dieta yazio, dieta rina, dieta indiană, dieta dash, dieta cu apă, dieta cu varză și ai avut pe moment rezultate dar apoi te-ai îngrășat la loc? Specialistul nutritionist și antrenorul au dat vina pe tine că ești leneș(ă) și că trebuie să te motivezi mai mult?
90% din cei care reușesc să țină o cură de slăbire rapidă își recapătă apoi kilogramele pierdute și chiar mai pun și câteva în plus. Printre cei care doresc să slăbească rapid se află și mulți doctori sau nutriționiști care își modifică în photoshop pozele sau se fotografiază în poziții avantajoase ca să pară mai slabi atunci când dau sfaturi de slăbire online.
Îți voi demonstra pas cu pas:
Majoritatea dietelor se bazează pe celebra ecuație a caloriilor: respectiv caloriile care intră trebuie să fie mai puține decât cele care ies, adică să mâncăm mai puțin și să ardem mai mult. Logic, nu? Însă această teorie e greșită pentru că nu ține seama că variabilele acestei ecuații se modifică fără voința noastră, așa cum îți vom explica în continuare.
Spre exemplu: caloriile care intră sunt reprezentate de ceea ce avem în farfurie minus ceea ce nu se absoarbe din ceea ce avem în farfurie. Iar ceea ce se absoarbe depinde de mulți factori cum ar fi: combinarea alimentelor, gradul de hidratare, aportul de fibre, microorganismele din intestin, nivelul de stres și astfel performanța sistemului digestiv este diferită de la o zi la alta.
Dr. Cezar: Dar stai așa! Lucrurile devin și mai complicate atunci când ne referim la caloriile care ies: consumul de energie totală este suma energiilor folosite pentru:
Nu dispera! Avem și o veste bună: Iată și soluția pentru slâbire și sănătate pe termen lung: reechilibrarea naturală a nivelurilor hormonale – a tuturor hormonilor”, atrage atenția dr. Cezar.
În ediția din 16 noiembrie a emisiunii „360 de grade”, Alina Bădic a discutat împreună…
Izolați-vă ferestrele astăzi! Vă pregătiți pentru zilele reci de iarnă? Prin setarea ferestrelor dvs. din…
Cheagurile de sânge pot pune viața în pericol dacă blochează venele sau arterele, făcând conștientizarea…
Pancreasul este un organ care ajută la digestie și la metabolizarea zahărului și este situat…
Pe 17 noiembrie 2024, horoscopul zilnic aduce o serie de provocări și oportunități pentru fiecare…
Boala de inimă rămâne principala cauză de deces pentru bărbați și femei în Statele Unite.…