Sari la conținut

Dr. Carmen Dorobăț: Mare atenție la porumbul fiert!

porumb contaminat
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Vara este sezonul în care te poți bucura pe deplin de înghețată, porumb fiert sau copt, pepene roșu și galben, adevăratele delicii care te răcoresc și te ajută să treci mai ușor peste temperaturile ridicate.

Porumbul, pe lângă faptul că este delicios, este și o sursă bogată de vitamine, minerale și fibre și oferă o mulțime de beneficii pentru organism.

Medicul infecționist Carmen Dorobăț atrage atenția asupra normelor igenico-sanitare la care ar trebui să fim atenți atunci când alegem să achiziționăm un porumb fiert.

„Dacă vedem că este o persoană la care igiena mâinilor lasă de dorit, nu are șervețele, nu are condiții să se spele pe mâini, dacă recipientul nu are tot ce îi trebuie, trebuie să avem rețineri.

Să preferăm să cumpărăm din piață și să îl preparăm acasă, dar dacă nu avem timp, să îl cumpărăm din locuri care sunt controlate din punct de vedere medical.

Porumbul poate duce la toxi-infecție alimentară pentru că tot ceea ce este aliment și tot ceea ce nu respectă condițiile de igienă, poate să aibă o încărcătură bacteriană care să determine toxiinfecție alimentară”, spune medicul infecționist Carmen Dorobăț, medic infecționist, pentru DCMedical.

Cum alegem piscinele

„Să meargă în piscine controlate epidemiologic. Să vadă dacă apa este curată, dacă simt vreun miros în neregulă, iar dacă observă că este la depărtare de ceea ce ar însemna un control din partea Direcțiilor de Sănătate Publică, piscinele respective, să evite.

Sursă foto:: arhiva Doctorul Zilei

Să prefere piscine care sunt în zone cunoscute, controlate”, a mai spus Carmen Dorobăț.

La ce trebuie să fim atenți pe litoral!

„Pentru litoral sunt două zone care trebuie avute în vedere și anume este vorba de alimentație. Nu ne alimentăm din zone care nu sunt controlate. Atenție la alimente, la termenul de garanție, în special la alimentele bazate pe proteine, lapte și derivate, carne și derivate.

Pot apărea toxiinfecțiile alimentare. Atenție la mușcăturile de țânțari care pot fi locul de plecare al unei posibile boli infecțioase.

Vacanța trebuie organizată cu precauții minime și să ne bucurăm de acest timp de respiro”, a mai spus medicul infecționist Carmen Dorobăț.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel