Din cuprinsul articolului
Dr. Bilic: „Nu poţi scăpa de cancer devenind vegetarian şi nici de infarct dacă elimini…”
„A avea un stil de viata echilibrat ajuta, dar nu e miraculos. Nu poti scapa de cancer devenind vegetarian si nici protectie împotriva infarctului nu primesti daca elimini grasimile din dieta. Nu poti vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special.”
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic vorbeşte despre importanţa mâncării în prevenirea şi eliminarea unor afecţiuni ce pot fi mortale. Deşi alimentaţia este importantă, Bilic spune că nu scăpăm de cancer sau infarct dacă elimini grăsimile din dietă”.
Secretul tinereții fără bătrânețe și al vieții fără de moarte nu stă in mâncare: ( Intâlnesc deseori persoane care imi cer sfaturi in legatura cu mancatul sanatos, care vor sa stie cum sa-si pastreze sau sa gaseasca/regaseasca tineretea, tonusul, echilibrul, starea de bine, vivacitatea, agerimea minții, înțelepciunea, pacea sufleteasca. Ei bine, dragii mei, pot sa va spun ca asteptati prea multe de la o farfurie cu mâncare)
O fi important ce bagam in gura, cât si cum mâncam, dar de aici până la a dobandi nemurirea si sanatatea prin intermediul alimentelor, e cale lunga. In primul rând nu-ti poti nega/schimba genele, destinul, soarta. A avea un stil de viata echilibrat ajuta, dar nu e miraculos. Nu poti scapa de cancer devenind vegetarian si nici protectie împotriva infarctului nu primesti daca elimini grasimile din dieta. Nu poti vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special si nici nu trebuie sa crezi ca boala reprezinta o pedeapsa pentru „prostiile” pe care le-ai mancat.
Ar fi prea simplu sa putem dobândi controlul asupra vietii doar stiind ce sa mâncăm. Hrana e unul din elementele pe care trebuie sa le luam in calcul insă, din păcate, nu cel mai important. Exista factori cu impact mult mai grav si pe care, de multe ori, nu-i vedem/simtim. De la poluare la stres, de la defectele genetice la procesul firesc de îmbătrânire, totul ne afecteaza sanatatea. Incepem sa „ruginim” de la prima gura de aer pe care o respiram la nastere, oxigenul e cel mai important agent oxidativ. Soarele, zaharul, toxinele din mediu, lasa si ele urme. Si cel mai rău ne facem singuri neștiind sa exteriorizam/neutralizam energia negativa, stresul, grijile. Nemultumirea si necazurile ne îmbolnăvesc mai mult decât mâncarea.
Asa că nu vă mai umpleti cu suspiciune si neâncredere farfuriile ci căutați sa va trăiti viata frumos, cu bunătate, liniste si împacare. Atât cât o fi ea de lungă!”, a scris dr. Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…