Din cuprinsul articolului
Dr. Mihaela Bilic, dezvăluie, într-o postare pe un cont de socializare, despre alimentul care nu mai trebuie aruncat după ce expiră. Medicul nutriționist spune că este sigur pentru consum încă 3 săptămâni după data de expirare.
Iaurtul poate fi mâncat și după ce a expirat, fără a avea teamă că ne putem îmbolnăvi. Chiar producătorii sunt cei care au dat asigurări în acest sens.
În ciuda faptului că are scrisă o dată de expirare, produsul nu trebuie să ajungă în coșul de gunoi dacă nu a fost consumat. Produsul este bun pentru consum pentru încă trei săptămâni, recomandă producătorii, după cum a scris dr. Mihaela Bilic, pe pagina contul personal de socializare.
„Retailerul britanic COOP renunță la termenul de garanție prezent pe iaurturile marcă proprie, în încercarea de a reduce risipa alimentară. Testele arată că iaurtul este sigur pentru consum încă 3 săptămâni după data de expirare
42.000 tone de iaurt în valoare de 100 milioane de lire (127,6 milioane dolari) sunt aruncate anual în gospodariile din Marea Britanie datorită expirării termenului tipărit pe ambalaj.
În prima fază firma britanică va înlocui formularea ”expiră la…” cu recomandarea ”a se consuma înainte de…”.
Compania a afirmat că 6 milioane de oameni din Marea Britanie consumă un iaurt în fiecare zi, iar cercetările de la WRAP au arătat că 50% dintre iaurturi sunt aruncate cu ambalajul intact, motivul fiind, în 70% din cazuri, eticheta cu dată limită depășită.
Nick Cornwell, șeful departamentului tehnic alimentar la COOP, spune că aciditatea iaurtului asigură o conservare naturală.
“Iaurtul poate fi consumat în siguranță dacă este păstrat nedeschis în frigider, așa că am făcut trecerea de la „data limită de consum” la „recomandat a se consuma înainte de” pentru a ajuta la reducerea risipei de alimente.
Aciditatea iaurtului asigură o conservare naturală și vrem să încurajăm cumpărătorii să-și folosească simțurile cu privire la calitatea iaurtului lor, chiar dacă acesta a depășit termenul maxim”, afirmă Nick Cornwell.
Potrivit cercetărilor, iaurtul este sigur pentru consum încă 3 săptămâni după data de expirare, principala modificare care apare ține de gust (va fi mai acrișor).
Se obține și un efect probiotic accentuat, un iaurt fermentat conține mai multe colonii de lactobacili benefice pentru sănătate.
„Încurajăm toate întreprinderile din sectorul alimentar să urmeze cele mai bune practici WRAP/FSA/DEFRA și să identifice locurile în care produsele, în special produsele lactate, pot avea o dată limită de consum majorată și să facă această schimbare ori de câte ori este posibil, spune medicul.
„Această inițiativă arată ce oportunitate fantastică avem pentru a opri risipa inutilă de alimente”, a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe Facebook.
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…