Sari la conținut

Dr. Bilic dezvăluie dieta de toamnă. Slăbești ușor și sigur

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Dr. Mihaela Bilic, despre leguma minune de toamna

Dieta de toamnă. Dr. Mihaela Bilic și-a obișnuit admiratorii cu sfaturi prețioase, începând de la alimentele interzise până la siete sănătoase. La ce trebuie să fim atenți când dorim să mâncăm sănătos. Iată ce ne sfătuiește nutriționistul să mâncăm în fiecare toamnă!

Potrivit medicului nutriționist, toamna abundă în fructe și legume, iar consumul lor aduce un plus de vitamine, minerale și fibre în organism, cu un continut caloric destul de scazut. Așadar, acesta este momentul perfect pentru a ține o dietă sănătoasă.

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat, la interviurile Dc News, care sunt alimentele care nu trebuie să lipsească din farfurie în sezonul rece.

Alimentația din sezonul rece trebuie să fie mai consistentă

Dr. Bilic spune că alimentația din sezonul rece trebuie să fie mai consistentă față de cea din sezonul cald.

„Dacă în timpul verii puteam să trăim cu o salată și cu o ciorbă de legume vom avea nevoie ca în această farfurie ideală, jumătatea din ea să fie în continuare acoperit de legume, dar un sfert să fie acoperit de aceste produse făinoase de care în ultima vreme toată lumea se ferește pe criteriul că îngrașă”, a menționat specialistul în nutriție.

Medicul nutriționist a explicat de ce fasole boabe, mazăre, linte și năutul nu trebuie să lipsească din alimentație.

România a ajuns să mănânce mai mult humus decât fasole

„Diferența o face cantitatea. Dintr-o mână de orez, paste, cartofi fierți sau și mai valoroase, aceste leguminoase boabe pe care bunicii noștri le știau din moși strămoși pentru că au și proteine și amidon: fasole boabe, mazăre, linte, năut. E curios că România a ajuns să mănânce mai mult humus decât fasole bătută. Aceste proteine vegetale și acest tip de amidon sunt extrem de hrănitoare și nu ne pun silueta în pericol.

Proteinele de calitate înaltă

La fel și toate aceste rădăcinoase, sfeclă, morcov, țelină sunt pline de vitamine, fibre și minerale. Prin urmare, în farfuria ideală, „jumătate sunt legume, un sfert amidon, produsul făinos și un sfert trebuie să fie proteinele de calitate înaltă: carne pește, ou, o bucățică de brânză”, a explicat medicul nutriționist, în emisiunea realizată de Georgiana Ioniță.

Silueta este menținută prin cantitate

De asemenea, medicul subliniază împortanța alegerii unor proteine de calitate. Echilibrul alimentar este dat de asocierea dintre alimente.

„Proteinele trebuie să fie de calitate înaltă pentru că în timpul iernii organismul are nevoie și să se refacă, înnoirea celulelor îmbătrânite, ne trebuie de anticorpi ca să rezistăm la boli, toate acestea se sintetizează din proteine. Deci, sfertul acela ultim de farfurie trebuie să fie acoperit fie de carne, fie de pește, fie de o bucățică de brânză. Echilibrul alimentar este dat de asocierea dintre alimente și, foarte important, silueta este menținută prin cantitate”, a conchis medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel