Din cuprinsul articolului
Dr. Bilic dezvăluie alimentul care poate înlocui pâinea. Pâinea este un aliment de bază produs prin coacerea aluatului obținut din făină amestecată cu apă și drojdie, adăugându-se, de la caz la caz, diferite ingrediente în funcție de categoria pâinii obținute. Consumată în exces, acest aliment controversat poate deveni cel mai mare dușman al siluetei.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit care este cel mai bun înlocuitor al pâinii.
„Porumb…altfel.
Nu, nu strâmbați din nas, nu sunt discuri de orez expandat! Este porumb cu un strop de sare și, credeți-mă, merită să gustați!
Tot pachetul are 25 g și 95 cal, adică exact cât o felie de pâine. Doar că nu e una, ci 5 bucăți pe care să faci sendvișul care îți place. Poate să țină și loc de fulgi de mic dejun în combinație cu iaurt sau lapte bătut.
Fiecare disc de porumb are 5 g și 19 cal, aproape nu contează ca și aport caloric! Vă promit, au gust de mămăligă răscoaptă, exact ca și coaja aurie care rămânea lipită de ceaunul bunicii!
Variantă de pâine fără calorii și fără gluten, ăsta e porumbul expandat!”, a scris Mihaela Bilic, recent, pe contul personal de Facebook.
Napolitanele de porumb expandat
Multor oameni le place să folosească napolitanele de porumb expandat ca înlocuitor al pâinii, mai ales atunci când țin dietă. Dar te ajută cu adevărat să slăbești sau este chiar dăunător?
100 de grame de napolitane de porumb sau porumb expandat conțin câteva substanțe nutritive importante și puțină grăsime, dar și mulți carbohidrați și nu atât de puține calorii pe cât se așteaptă.
Porumbul expandat este ușor de digerat și sărac în calorii, ceea ce pare a fi optim pentru dietă.