Din cuprinsul articolului
Dr. Bilic a trăit șase luni lipsită de civilizație, undeva la țară. În tot acest timp, medicul nutriționist a observat impacul pe care îl are confortul asupra poftei de mâncare. Ea spune că „viața fără bucătărie și electrocasnice duce obligatoriu la o dietă simplă, fără pofte și ifose culinare”.
Dr. Bilic. Concluzia verii: confortul și civilizația duc la supraconsum alimentar: „Concluzia verii: confortul și civilizația duc la supraconsum alimentar. Anul ăsta am trăit o experiență inedită: viața la țară. Sau mai bine spus viața la pădure, pentru că în ultimele 6 luni am încercat să trăiesc cat mai simplu/rudimentar, potrivit Adevărul.
Dr. Bilic. Concluzia verii: „La ce concluzii am ajuns <pe pielea mea>, ca să zic așa? Că sunt dependentă de curentul electric, fără el nu există nici lumină, nici căldură. Iar frigiderul este cel mai mare lux, mai ales într-o vară caniculară”.
„Este oribil să nu poți păstra mâncarea, totul se strică instantaneu. Nu mai vorbesc de faptul că anumite produse trebuie consumate reci: apă, suc, bere, prosecco, înghețată, pepene… A avea cuburi de gheață într-un congelator este un adevărat răsfăț”, a scris Mihaela Bilic, pe Facebook.
Dar cea mai interesantă concluzie, susține nutriționista, nu-ți mai trebuie mâncare când nu ai posibilitatea de a găti.
„Am realizat că atunci când stai în condiții rudimentare, fără o canapea confortabilă în care să te tolănești, fără televizor, fără ronțăieli prin dulapuri și mai ales fără posibilitatea de a găti (nici măcar un ou ochi sau un sendviș cald), nu-ți mai trebuie mâncare!”, a dezvăluit medicul nutriționist.
Mai mult, dr. Bilic a mai tras o concluzi: „Când pregătirea mâncării durează, te gândești de două ori dacă îți e foame cu adevărat!”
„Poate ați văzut documentare despre viața oamenilor din Africa, care se apucă de dimineață de făcut o fiertură la foc de lemne, astfel încât până seara să aibă ce pune pe masă. Cu cât gătești mai mult, cu atât mănânci mai puțin. Când pregătirea mâncării durează, te gândești de două ori dacă îți e foame cu adevărat!
Chiar și un grătar necesită timp, cat despre produse elaborate și sofisticate, poți să uiți. Nu există supermarket în colț și nici comandă cu delivery nu pot să faci . Viața fără bucătărie și electrocasnice duce obligatoriu la o dietă simplă, fără pofte și ifose culinare. Mănânci când îți e foame cu adevărat. Iar capul se liniștește și nu se mai gândește mereu la mâncare… pentru că nu are!”, a mai spus nutriționista.
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…