Sari la conținut

Dr. Bilic. Concluzia verii: confortul și civilizația duc la supraconsum alimentar

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Dr. Mihaela Bilic, despre leguma minune de toamna

Dr. Bilic a trăit șase luni lipsită de civilizație, undeva la țară. În tot acest timp, medicul nutriționist a observat impacul pe care îl are confortul asupra poftei de mâncare. Ea spune că „viața fără bucătărie și electrocasnice duce obligatoriu la o dietă simplă, fără pofte și ifose culinare”.

Nutriționist: Am trăit o experiență inedită: viața la țară

Mihaela Bilic
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Dr. Bilic. Concluzia verii: confortul și civilizația duc la supraconsum alimentar: „Concluzia verii: confortul și civilizația duc la supraconsum alimentar. Anul ăsta am trăit o experiență inedită: viața la țară. Sau mai bine spus viața la pădure, pentru că în ultimele 6 luni am încercat să trăiesc cat mai simplu/rudimentar, potrivit Adevărul.

Concluzia verii: Sunt dependentă de curentul electric, fără el nu există nici lumină, nici căldură

Dr. Bilic. Concluzia verii: „La ce concluzii am ajuns <pe pielea mea>, ca să zic așa? Că sunt dependentă de curentul electric, fără el nu există nici lumină, nici căldură. Iar frigiderul este cel mai mare lux, mai ales într-o vară caniculară”.

„Este oribil să nu poți păstra mâncarea, totul se strică instantaneu. Nu mai vorbesc de faptul că anumite produse trebuie consumate reci: apă, suc, bere, prosecco, înghețată, pepene… A avea cuburi de gheață într-un congelator este un adevărat răsfăț”, a scris Mihaela Bilic, pe Facebook.

Dar cea mai interesantă concluzie, susține nutriționista, nu-ți mai trebuie mâncare când nu ai posibilitatea de a găti.

„Am realizat că atunci când stai în condiții rudimentare, fără o canapea confortabilă în care să te tolănești, fără televizor, fără ronțăieli prin dulapuri și mai ales fără posibilitatea de a găti (nici măcar un ou ochi sau un sendviș cald), nu-ți mai trebuie mâncare!”, a dezvăluit medicul nutriționist.

Mai mult, dr. Bilic a mai tras o concluzi: „Când pregătirea mâncării durează, te gândești de două ori dacă îți e foame cu adevărat!”

„Poate ați văzut documentare despre viața oamenilor din Africa, care se apucă de dimineață de făcut o fiertură la foc de lemne, astfel încât până seara să aibă ce pune pe masă. Cu cât gătești mai mult, cu atât mănânci mai puțin. Când pregătirea mâncării durează, te gândești de două ori dacă îți e foame cu adevărat!

Chiar și un grătar necesită timp, cat despre produse elaborate și sofisticate, poți să uiți. Nu există supermarket în colț și nici comandă cu delivery nu pot să faci . Viața fără bucătărie și electrocasnice duce obligatoriu la o dietă simplă, fără pofte și ifose culinare. Mănânci când îți e foame cu adevărat. Iar capul se liniștește și nu se mai gândește mereu la mâncare… pentru că nu are!”, a mai spus nutriționista.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel