Dr. Alexandru Vlad Ciurea: „Bătrânețea se pregătește din tinerețe”. Cum să fii sănătos, chiar și la o vârstă înaintată?

Înaintarea în vârstă este un proces complex, natural, care provoacă diferite manifestări în tot organismul. Acesta își pierde din rezistență, imunitate și vitalitate. Cu toate acestea, efectele pot fi reduse cu ajutorul unui stil de viață echilibrat, adoptat încă din tinerețe.

Odată cu trecerea anilor, organismul nostru devine din ce în ce mai fragil, riscul de a dezvolta diferite boli fiind mai mare la această vârstă.

Imunitatea și rezistența corpului scad, în mod natural. Obiceiurile sănătoase și stilul de viață echilibrat, însă, contribuie la încetinirea acestor procese naturale.

Cu atât mai mult, există o multitudine de studii care atestă faptul că longevitatea este asociată în mod direct cu adoptarea unui stil de viață sănătos, care să satisfacă nevoile principale ale organismului.

Bătrânețea se pregătește din tinerețe!

Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, renumit neurochirurg, dezvăluie pe o rețea de socializare secretele care te vor ajuta să ajustezi această tranziție, de la tinerețe la o vârstă mai înaintată!

„Bătrânețea se pregătește din tinerețe. Perfect adevărat!

Vin la consultație nenumărate persoane de vârsta a treia cu dureri în diferite puncte ale coloanei, mai ales în zona lombară și cervicală. Sunt urmări ale muncii de ani de zile. Ale efortului. Dar… și ale lipsei de grijă față de propriul organism. Nu trebuie să ne mire și nici să ne supărăm pe cineva pentru asta. Eventual pe noi înșine, că nu am avut mai multă grijă de noi.

Este normal ca organismul să scadă în rezistență, nu doar în… grație, odată cu trecerea anilor. Dar e important cum scad toate acestea, pentru că de multe ori tranziția spre bătrânețe se face cu dureri și cu medicamente, prea multe medicamente… Nu este în regulă.

Dacă printre dumneavoastră sunt și persoane mai tinere, vă recomand să aveți mai multă grijă de sănătate. Se poate să ne pregătim din timp pentru bătrânețe:

Nu luați prea mult în greutate, pentru că acea greutate este nocivă atât pentru circulația sângelui, cât și pentru coloana vertebrală. Ea „cară” organismul și cu cât e mai greu, cu atât efortul e mai mare.
Nu luați medicamente în exces, ci tratați cauza. Faceți mișcare, stați în natură cât mai mult. Odihniți-vă. Consumați alimente cât mai naturale. Munciți atât cât să vă puteți și bucura de munca dumneavoastră. Bucurați-vă de prieteni și de lumea din jur – socializarea este vitală pentru creier. Nu vă refuzați mici plăceri. Timpul trece repede. Colectați cât mai multe amintiri frumoase!

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: