Sari la conținut

Este răceală sau noua boală pulmonară? Dr. Marinescu explică simptomele

noduli pulmonari
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Dr. Adrian Marinescu, despre o boală nouă. O nouă boală de plămâni ridică mari probleme la nivel mondial. Este vorba despre boala plămânului alb cauzată de Mycoplasma pneumoniae. Aceasta este o bacterie mică, fără perete celular, care poate cauza infecții respiratorii la oameni.

Dr Marinescu, semnal de alarmă cu privire la simptomatologia bolii necunoscute

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru DC MEDICAL, dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, a vorbit despre boala plămânului alb. Medicul trage un semnal de alarmă cu privire la simptomatologia bolii.

”Discutăm despre Mycoplasma pneumoniae care nu este un virus, ci este o bacterie, numită bacterie atipică și pe care noi o avem dintotdeauna. Evoluția nefavorabilă către plămânul alb ține de faptul că simptomatologia persistă destul de mult și este trenantă”, afirmă celebrul medic.

Boala plămânului alb

Directorul medical al Institutului Matei Balș mai spune că „pacientul duce boala pe picioare”.  În momentul în care se pune diagnosticul și nu ia tratamentul corespunzător, există riscul de a evolua către o formă severă care presupune insuficiență respiratorie și complicații majore, în primul rând la nivel pulmonar, mai spune dr. Adrian Marinescu.

Boala de plămâni are simptomatologia unei răceli. Mai mult, boala poate să fie o aprindere pulmonară cu pneumonie. 

„De multe ori are simptomatologia unei răceli, dar nu își poate da seama de mai mult de atât și de faptul că poate să fie o aprindere pulmonară cu pneumonie. Pneumonia în sine e o complicație care pleacă de la infecția virală sau bacteriană. În cazul acesta vorbim de o bacterie atipică Mycoplasma pneumoniae”, a explicat dr. , directorul medical al Institutului Matei Balș, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Simptome  boala plămânului alb

Tabloul clinic al afectiunii poate fi relativ sarac in semne si simptome sugestive. Inflamatia si consecutiv fibroza se manifesta nespecific, cel mai adesea pacientul acuzand:

  • Stare de oboseala fizica si psihica;
  • Dispnee (agravanta);
  • Tuse uscata;
  • Raluri respiratorii;
  • Alterarea starii generale;
  • Senzatie de aer insuficient.

Factori de risc 
Printre factorii de risc in aparitia bolii plamanului alb se numara:

  •  Istoric indelungat de fumat;
  • Expunere la substante toxice de provenienta industriala;
  • Azbestoza diagnosticata sau expunere indelungata la azbest;
  • Inhalare accidentala de vapori de amoniac, cloruri sau alti iritanti ai parenchimului pulmonar;
  • Bronhopneumopatia obstructiv cronica;
  • Infectii pulmonare grave (tuberculoza).
Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel