Sari la conținut

Trucuri de slăbit. Dr. Adrian Copcea. Diabet, Nutriţie, Boli Metabolice: Mici schimbări și mari beneficii pentru slăbit

Truc care ajuta la slabit
Sursă foto: Arhiva
Leguma pentru slabit

Trucuri de slăbit. Dr. Adrian Copcea. Diabet, Nutriţie, Boli Metabolice. Într-o postare pe contul personal de socializare, dr. Adrian Copcea spune că se pot face schimbări mici în dieta celor care vor să slăbească, însă mari beneficii pentru slăbit.

Medicul spune: „MICI SCHIMBĂRI ŞI MARI BENEFICII PENTRU SLĂBIT: MAI PUŢIN ULEI, MAI MULTE LEGUME”

Medic: şniţelul îl schimbi cu grătar

„Iau un exemplu banal pentru a ilustra ceva, ce o să scriu în concluzie. Să zicem că ai cartofi prăjiţi cu şniţel şi vrei să schimbi în ceva mai bun pentru siluetă. Nu mai faci cartofii prăjiţi ci îi faci, de exemplu, la un air-fryer sau la cuptor, şniţelul îl schimbi cu grătar sau cu carne la tigaie (care nu încorporează uleiul ca şniţelul) şi adaugi o salată de varză…şi deja e cu totul altă masă, nutriţional vorbind”, explică medicul.

Uleiurile prăjite sunt rele

snitel prăjit
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

„Uleiurile prăjite sunt mult mai rele decât salata de varză: mai multe calorii, diferite probleme pe spectrul grăsimilor în funcţie de uleiuri, o tendinţă la efecte proinflamatorii/prooxidante la uleiurile prăjite în general…Iar varza, pe de cealaltă parte, vine cu fibre, volum, calorii puţine, ceea ce era prea puţin în prima farfurie”, mai spune expertul.

„Trucuri” bune pentru slăbit

Care este cea mai bună dietă?
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cum să slabești fără ajutorul nutriționiștilor?

„Cartofii pe de altă parte, dacă nu încorporează ulei, sunt foarte buni inclusiv la slăbit.
De ce am făut această postare cu mici „trucuri” bune pentru slăbit: pentru că de fapt aceste elemente de educaţie sunt cele esenţiale pe termen lung, nu dietele. Dietele nu te învaţă nimic: îţi dă cineva nişte hârtii, de obicei cu diete extreme, de 600-800 kilocalorii/zi, slăbeşti şi n-ai nici măcar idee de ce (=pentru că ai primit o dietă cu foarte puţine calorii), apoi te îngraşi şi iar nu ştii de ce (=pentru că era proastă dieta).

Pe când abordarea aşa cum trebuie, „schimbarea stilului de viaţă” (îmi e foarte antipatică expresia, cred că am mai zis asta de mai multe ori) de fapt înseamnă SĂ ÎNŢELEGI de ce faci ceva şi ce aştepţi de la acel ceva. E mult, mult mai constructiv pe termen lung. Şi e baza activităţii specialiştilor în nutriţia de cabinet”, spune medicul.

Diete de 600-800 kilocalorii pe zi poate face orice roboţel

„Altfel, deja diete de 600-800 kilocalorii pe zi poate face orice roboţel, ba eu chiar n-aş mai lua nicio dietă din nicio afacere cu diete, dacă chiar aş vrea o dietă de 700 de kilocalorii pe zi i-aş cere-o lui ChatGPT, nu cine ştie cărei şmecherii cu nutriţie. Dar eu sunt eu…alţii sunt alţii…
Adaug această postare la lista postărilor simple pe care vreau să le mai fac în această perioadă, până la vacanţele de vară.”, conchide medicul pe Facebook.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel