Din cuprinsul articolului
Dr. Adina Alberts a vorbit despre un tip de ceai care ar putea reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și cancer de san.
„CAFEAUA VERSUS CEAIUL VERDE
Un consum crescut și regulat, însumând două sau mai multe căni de cafea pe zi are efecte negative asupra sănătății cardiovasculare, crescând riscul de boala coronariană ischemică sau de accident vascular, în special la persoanele cu hipertensiune arterială severă.
În schimb, consumul de ceai verde nu a fost asociat cu un risc crescut de deces legat de bolile cardiovasculare. În ciuda faptului ca și ceaiul verde conține un compus similar cofeinei, cantitatea și tipul acesteia face diferenta. Astfel, cafeaua ofera mai mult de trei ori cantitatea de stimulent decât ceaiul verde.
Potrivit studiilor/cercetarilor consumul regulat de ceai verde poate reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și cancer de san, ajuta la prevenirea maladiei Alzheimer, îmbunătățește memoria și cognitia.
Unele studii au evidentiat ca aportul de ceai verde contribuie la reducerea colesterolului rău și a trigliceridelor și poate combate ateroscleroza, prevenind formarea placii în vasele de sânge. De asemenea, unii compusi din ceaiul verde relaxează vasele de sânge ceea ce ajuta la explicarea proprietatilor antihipertensive”, a scris Adina Alberts pe Facebook.
În ciuda faptului că oferă protecție împotriva mai multor boli, poate provoca leziuni hepatice.
Catechina predominantă în ceaiul verde, epigalocatechin galat (EGCG), poate fi hepatotoxică în doze mari. Un nou studiu al Universității Rutgers a investigat dacă persoanele cu anumite variații genetice au fost mai predispuse decât alții să prezinte semne de stres hepatic după un an de ingerare a 843 de miligrame pe zi din antioxidantul predominant din ceaiul verde, o catehină numită epigalocatechin galat (EGCG).
Utilizarea pe termen lung a extractului de ceai verde în doze mari poate oferi o anumită protecție împotriva cancerului, bolilor cardiovasculare, obezității și diabetului de tip 2, dar poate crea și leziuni hepatice la o mică minoritate a populației.
Oamenii de știință au descoperit că extractul de ceai verde poate dăuna ficatului la persoanele cu anumite variații genetice.
„A învăța să prezicem cine va suferi leziuni hepatice este potențial important, deoarece există tot mai multe dovezi că extractul de ceai verde în doze mari poate avea beneficii semnificative pentru sănătate pentru cei care îl pot consuma în siguranță”, a spus Hamed Samavat, autor principal al studiului și profesor asistent în științe ale nutriției la Rutgers School of Health Professions.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…