Din cuprinsul articolului
Medicul Adina Alberts a dezvăluit care sunt cele 7 sucuri naturale extrem de benefice. Unele dintre acestea pot reduce riscul de cancer și te pot ajura să elimini toxinele din corp.
TOP 7 SUCURI NATURALE EXTREM DE BENEFICE
„Sucurile naturale și proaspete obținute prin stoarcerea fructelor și a legumelor reprezintă o soluție ideală de hrană temporară. Acestea dau oricând, în orice moment al zilei, un boost energiei tale. Prin consumul de sucuri proaspete, corpul poate absorbi nutrienții mai bine și mai rapid, decât prin consumul de fructe și legume întregi. În plus, oferă sistemului digestiv timp de odihnă prin absența fibrelor. Anumite sucuri pot reduce riscul de cancer, stimula sistemul imunitar și te pot ajuta să elimini toxinele din corp.
Sucurile naturale care stimulează digestia, care pot oferi o explozie de energie și o minte limpede sunt:
1.Sucul de sfeclă roșie conține substanțe nutritive care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale, la combaterea inflamației și la detoxifierea organismului. Sucul de sfeclă este o sursă de antioxidanți și de nitrați naturali. Acești nitrați naturali ajută la deschiderea vaselor, permițând oxigenului să circule într-o cantitate mai mare, mai eficient, hrănind mai bine țesuturile.
2. Sucul de mere constituie o sursă bogată de nutrienți esențiali precum vitamina A, C, E si K și folat care contribuie la stimularea energiei.
De asemenea,fructoza din sucul de mere se metabolizează într-o perioadă mai lungă de timp, prin urmare nivelul glicemiei va rămâne constant, nu va fluctua. Acest suc dispune de toate beneficiile pe care le conferă și fructul și coaja, prin urmare poate reprezenta o băutură energizantă naturală.
3. Sucul de portocale natural reduce nivelul de colesterol „rău”, precum și tensiunea arterială, previne problemele cardiovasculare și este o sursă bogată de vitamina C, perfectă pentru a preveni răcelile.
Consumul zilnic al sucului de portocale proaspăt stors, te va face sa te simți plin de energie și să ai o stare de spirit foarte bună pe parcursul zilei. Sucul de portocale este bogat în citrați, care previn formarea de pietre la rinichi. Acest suc conține hesperidina care are capacitatea de a reduce cu 19% riscul de a avea un atac de cord.
4. Sucul de rodie. Conținutul ridicat de potasiu din rodii protejează organismul de problemele cu rinichii, scăzând ratei totală de deces cu aproape 25%.
De altfel, sucul de rodie poate aduce beneficii persoanelor cu boală inflamatorie intestinală și alte afecțiuni intestinale datorită conținutului său bogat în polifenoli. Rodia are un conținut ridicat de fier, care reduce simptomele neplăcute ale anemiei precum extenuarea, amețeala și lipsa energiei ori problemele de auz.
Sursă concentrată de antioxidanți puternici
5. Sucul de roșii este o sursă concentrată de antioxidanți puternici precum licopenul care a fost legată de beneficii impresionante pentru sănătate.
Licopenul protejează celulele de deteriorarea produsă de radicalii liberi, reducând astfel procesele oxidative la nivel celular. Este o sursă bogată de crom, mineral care reglează nivelul glicemiei şi inhibă pofta de dulce.
6. Sucul de grapfruit oferă protecție împotriva multor afecțiuni și asigură aportul zilnic necesar de Vitamina C. De asemenea, grapefruitul poate ameliora senzația de foame, acesta fiind un avantaj pentru cei care vor să slăbească.
7. Sucul de afine. Afinele au o concentrație mare de antocianine, cu puternice proprietăți antioxidante și antibacteriene. Aceștia acționează prin crearea unui strat protector subțire pe pereții țesuturilor, luptând împotriva stresului oxidativ.
Proprietățile antioxidante ale proantocianidinelor și antocianidinelor au fost cercetate de-a lungul timpului și, ca antioxidanți sunt de 50 de ori mai eficiente decât vitamina E și de 20 de ori mai eficiente decât vitamina C.
Pentru o viață sănătoasă, consumați zilnic un pahar de suc, fie simplu, fie o combinație din fructele și legumele menționate mai sus!
Însoțit de câteva grisine, de un corn sau de un covrig, un pahar de suc natural de fructe sau de legume poate reprezenta o masă de dimineață sau de prânz”, a scris medicul Adina Alberts pe Facebook.