Din cuprinsul articolului
Dr. Adina Alberts nu mai are nevoie de nicio prezentare. nu mai are nevoie de nicio prezentare. De ani de zile de când este prezentă în fața publicului, aceasta a reușit să își contureze o comunitate de fani care o urmăresc mereu cu drag și interes.De obice, aceasta oferă diferite sfaturi și îi învață pe toți secrete pentru sănătate.
Cinci deserturi care nu îngrașă: Sorbeto, Panna Cotta, Cheesecake, musse-urile
De data aceasta, dr. Adina Alberts a prezentat cinci prăjituri care nu îngrașă. Medicul spune că și pentru ea este o bucurie, iar pe primul plan este înghețata, mai ales de Sorbeto, care este obținut din suc de fructe înghețat, cu adaosuri de diverse arome. Acest tip de desert nu are foarte multe calorii.
Există acum și înghețată fără zahăr, înghețate care utilizează stevie sau alți îndulcitori naturali. Există trei tipuri de înghețată fără zahăr, în comerț, de vanilie, de cacao și de fructe de pădure.
Dacă mixăm trei cupe din acestea am obținut un desert care are până în 100-100 și ceva de calorii și ne bucurăm de un desert cu calorii puține.
Panna cotta
Panna cotta este un amestec de arome cu cacao, vanilie sau fructe, în care se dizolvă pectina, acea substanță care coagulează după aceea sucul respectiv sau crema respectivă. În acest fel, avem consistență, dar nu avem calorii multe. Panna Cotta este un desert ușor de digerat dacă în acel produs s-a adăugat miere sau îndulcitor natural, atunci avem un desert senzațional.
Cheesecake-ul. „Este obținut din lapte, din brânză de vaci. Dacă la Cheesecake uităm să-i punem acea bază de biscuite și lăsăm ca acea crustă la bază să fie doar prin faptul că am copt cum trebuie chis.., avem o prăjitură senzațională, care este brânză de vaci cu aromă de fructe, putem să-i punem niște dulceață fără zahăr sau un sos de fructe pe care îl facem fără zahăr. Un desert minunat!”
Musse-urile de diverse feluri
„Musse-urile nu reprezintă calorii multe, este utilizat albușul de ou, când se produce acel mousse. Și avem foarte puține calorii în albușul de ou. Prin urmare, sunt prăjituri de ales, cu condiția să nu aibă mult zahăr”, spune dr. Adina Alberts.
Dr. Alberts„Orice prăjitură care folosește curmalele”
Mai mult, medicul recomandă „orice prăjitură care folosește curmalele, ca și îndulcitor, repezintă un îndulcitor care nu are multe calorii. Indicele glicemic al unei prăjituri dulci, pentru că acele curmale, dacă le băgăm în blender, formează o pastă care este foarte dulce.
Deci, orice prăjitură care folosește ca îndulcitor curmalele, au un indice glicemic redus, astfel încât, în momentul în care le mâncăm, n-avem nici un vârf glicemic. Și atunci, ele sunt de preferat la persoanele care au predispoziție la diabet, dar și la toți ceilalți care nu avem probleme cu diabetul, dar nici nu vrem să avem aceste vârfuri glicemice cu descărcări abrupte de insulină.
Orezul cu lapte
Atenție! Orezul cu bobul rotund este mai consistent și mai calorigen, dar există orezul acela cu bobul lung, acela este de preferat. Se fierbe în lapte, se aromatizează cu tot ceea ce ne dorim, putem să punem niște stafide, nuci, se îndulcește cu îndulcitori naturali, cum ar fi un pic de miere sau pastă de curmale sau un pic de îndulcitori naturali, cum ar fi stevia, și obținem un desert consistent, delicios, preferat de întreaga familie”, a conchis dr. Adina Alberts.