Sari la conținut

Două spitale din România vor primi aparatură de ultimă generație pentru tratarea cancerului

Leucemia poate să afecteze sistemul osos.
Sursă foto: Creator: BSIP/UIG Drepturi de autor: AMELIE-BENOIST / BSIP
WBC joacă un rol esențial în funcționarea sistemului imunitar. Ei sunt responsabili de combaterea infecțiilor și a bolilor din organism. Cum afectează WBC-urile

Patru spitale, două din România și două din Serbia, vor fi dotate cu aparatură pentru diagnosticul și tratarea cancerului, în cadrul unui program cu finanțare europeană de 5 milioane de euro.

Ministrul Dezvoltării Adrian Veștea și Daniel-Claudiu Maliţa, managerul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, au semnat, luni, contractul de finanțare pentru proiectul „Together we can beat cancer”, finanțat prin Programul Interreg IPA România – Serbia 2021-2027.

„Prin finanțarea acestui proiect, vom contribui la îmbunătățirea accesului populației din regiunea de frontieră româno-sârbă la servicii medicale de calitate pentru diagnosticul precoce al cancerului, precum și la metode inovatoare de tratare”, a precizat ministrul Dezvoltării, transmite Mediafax.

Proiectul, în valoare de 4.999.311,44 de euro, își propune să doteze 4 spitale din aria programului cu echipamente medicale de ultimă generație și consumabile specifice pentru a detecta și trata eficient cancerul. Este vorba de (Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin, Centrul de îngrijire medicală Kladovo și Centrul de îngrijire medicală Veliko Gradiște.

plan de combatere a cancerului
Sursă foto: PDPics/Pixabay

Vor fi înființate două centre oncologice în Timișoara și Kladov

De asemenea, vor fi înființate două centre oncologice în Timișoara și Kladovo și va fi creat un sistem de telemedicină pentru conectarea personalului medical cu pacienții și îmbunătățirea calității diagnosticului și tratamentului.

Prin proiect se va asigura și infrastructura tehnologică necesară pentru un sistem de formare de la distanță a personalului medical, fiind organizate și forumuri de discuții privind incidența, diagnosticul și tratamentul cancerului în aria programului.

Potrivit datelor transmise de instituţie, Programul Interreg IPA România-Serbia 2021-2027 are un buget de 74,5 milioane de euro şi finanţează 3 tipuri de proiecte:

  • proiecte de importanţă strategică,
  • proiecte de infrastructură mare, precum şi
  • proiecte selectate în cadrul apelurilor competitive, privind protecţia mediului şi adaptarea la schimbările climatice, sănătate şi educaţie, turism şi cultură, managementul frontierei, ce urmează a fi implementate în aria programului (Timiş, Caraş – Severin şi Mehedinţi din România şi 6 districte din Republica Serbia: Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Braničevski, Borski, Podunavski), iar, în perioada următoare, va continua procesul de contractare a proiectelor selectate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel