Din cuprinsul articolului
În perioada următoare, zilele festive de Crăciun şi Anul Nou vor fi pline de tentaţii culinare, dar şi bahice. Specialiştii spun că, cu cât organismul este capabil să metabolizeze mai repede alcoolul consumat, cu atât mai rapid o persoană va reveni la starea sa normală.
Dar dacă trebuie să vă recuperați într-un timp mai scurt, există câteva recomandări medicale care vă vor ajuta.
În dimineața de după petrecere ar trebui să bei cât mai multă apă. Pariați pe apa minerală. Sucul de roșii sau citrice, ceaiul cu lămâie și apa plată plată cu lămâie sunt de asemenea potrivite.
Dr. Elena Tikhomirova argumentează prin faptul că procesul de descompunere a etanolului în organism se desfășoară după cum urmează: se transformă în acetaldehidă, acetaldehida se transformă în acid acetic, acidul acetic se transformă în apă și dioxid de carbon.
Proteinele, vitaminele, mineralele și bacteriile conținute în produsele din lapte fermentat ajută la mahmureală. Acestea au un efect pozitiv asupra activității tractului gastrointestinal, protejează ficatul și elimină substanțele nocive din organism.
De pildă, castravetele și varza murată vor ameliora simptomele mahmurelii, deoarece refac echilibrul apă-sare în organism pentru că au în compoziţie o cantitate mare de vitamine și electroliți – potasiu și magneziu.
La rândul lor, ouăle fierte sunt utile în mahmureală deoarece conțin cisteină, un aminoacid care ajută la combaterea acetaldehidei toxice (un produs al descompunerii etanolului în organism).
În cele mai multe cazuri, alcoolul rămâne în organism până la 12 ore. Aceasta înseamnă că poate fi detectată printr-un test de sânge în 12 ore de la ultima băutură și chiar două luni mai târziu printr-un test de păr.
Un etilotest poate arăta prezența alcoolului în organism timp de 13 până la 24 de ore, în funcție de cât ai băut în ziua precedentă. Testele de urină pot detecta alcoolul la 12 până la 80 de ore după ultima băutură.
Una dintre analizele de sânge care poate depista afectarea ficatului este GGT, cunoscută în termeni medicali ca gama-glutamil transferaza sau glutamil transpeptidaza.
La alcoolici nivelul seric al GGT poate ajunge la valori de 50 de ori peste valoarea normală, gradul de creştere depinzând atât de cantitatea de alcool consumată, dar şi de durata consumului. De asemenea, medicii pot cere dozarea acestei enzime şi pentru a monitoriza abstinenţa de la alcool.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…