Din cuprinsul articolului
Alimente legate de riscul de diabet de tip 2. Un nou studiu susține afirmația conform căreia consumul de carne procesată și carne roșie poate crește riscul de diabet de tip 2.
Diabetul de tip 2 apare atunci când organismul nu reușește să producă suficientă insulină sau nu o folosește bine.
Cercetătorii de la Universitatea Cambridge din Anglia au analizat date de la 1,97 milioane de oameni din 31 de studii din 20 de țări, inclusiv 18 studii nepublicate.
Cercetătorii au luat în considerare vârsta participanților, sexul, comportamentele legate de sănătate, aportul de energie și masa corporală.
Cercetarea oferă cele mai cuprinzătoare dovezi de până acum ale unei asocieri între consumul de carne procesată și carne roșie neprocesată și un risc viitor mai mare de diabet de tip 2. Cercetătorii au stabilit că:
Autorul principal al studiului, Nita Forouhi, de la Unitatea de Epidemiologie a Consiliului de Cercetare Medicală de la Universitatea din Cambridge, a spus că legătura dintre consumul de păsări de curte și diabetul de tip 2 „rămâne incertă și trebuie investigată în continuare”.
Cercetătorii de la Cambridge oferă mai multe explicații posibile pentru presupusa legătură dintre consumul de carne și riscul de diabet de tip 2, inclusiv carnea fiind o sursă semnificativă de proteine animale și fier.
Cercetătorii de la Cambridge raportează că consumul de carne poate, de asemenea, agrava sensibilitatea la insulină – un semn distinctiv al diabetului de tip 2 – și poate afecta celulele din pancreas care produc insulină.
Un studiu recent al Universității Harvard a constatat că un aport mai mare de fier hem, de tipul din carnea roșie, crește riscul de diabet de tip 2. De asemenea, s-a demonstrat că fierul heme provoacă inflamații și chiar leziuni ale ADN-ului. Unele cercetări sugerează că poate crește riscul de cancer colorectal, pancreatic și pulmonar.
„Carnea roșie are avantaje și dezavantaje”, a declarat Dr. Ruchi Mathur, endocrinolog la Cedars-Sinai din Los Angeles, pentru New York Times, după ce a fost lansat un studiu similar de la Harvard.
Potrivit dr. Mathur, carnea roșie este bogată în proteine, vitamine precum B12 și minerale precum seleniul, dar și în grăsimi saturate.
„În funcție de procesare, carnea roșie poate avea un conținut ridicat de sodiu și conservanți. Niciunul dintre acestea nu este bun pentru sănătatea noastră”, a explicat Mathur.
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…