Alex Korb, cercetător la University of California, Los Angeles, a făcut o descoperire care ar putea ajuta milioane de oameni să se odihnească mai eficient.
Potrivit acestuia, cheia unui somn odihnitor este o atitudinea plină de recunoștință.
Teoria sa este confirmată și de alte studii, Cum ar fi cel realizat de oamenii de știință britanici sau cei japonezi, care au observat de asemenea că oamenii care apreciază ceea ce au dorm mai bine.
Mai mult, aceștia au analizat persoane afectate de dureri cronice care au dispărut în mod miraculos odată cu practicarea execițiilor de gratitudine. Aceleași rezultate s-au înregistrat și în cazul pacienților anxioși sau deprimați.
Un al treilea grup de cercetărori, din Canada, au analizat ce se întâmplă cu creierul oamenilor care-și schimbă atitudinea față de viață și s-au convins că centrul grijilor nu mai era accesat atât de mult ca înainte. Aceștia au descoperit că recunoștința intensifică activitatea cerebrală în zona unde este produsă dopamina, substanța responsabilă de somn și trezie.
Sfatul oamenilor de știință? Petreceți câteva minute pe zi fiind recunoscători pentru un sfat, o întâlnire cu prietenii, soarele de pe cer etc.
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…