Din cuprinsul articolului
“Donează Sânge! Fii Erou!” Stocurile de sânge sunt aproape mereu insuficiente în România. În acest sens, „Societatea Studenților în Medicină din București” (SSMB), împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucuresti (CTS), au hotărât să se implice activ în combaterea deficitului de sânge.
Într-un interviu acordat pentru Doctorul Zilei, Constantin Ioana Sabina, asistent coordonator „Donează sânge! Fii erou!”, ne spune care sunt noile direcții pe care proiectul le are anul acesta.
Printre noile direcții pe care proiectul le are anul acesta se numără și inițiativa de a educa populația generală încă de la tinerele generații prin desfășurarea de prezentări în liceele pe tema importanței donării de sânge în contextul țării noastre, dar și a sănătății publice.
„Societatea Studenților în Medicină din București”: Anul acesta am reorganizat gestionarea fluxului de donatori, având în final un control mai eficient asupra persoanelor care pot veni sau nu la donare. De asemenea, multe dintre schimbările realizate de noi au avut loc la nivel intern, prin organizarea și gestionarea atât a situațiilor limită, cât și a problemelor apărute pe parcurs. Aceste schimbări sosesc ca și rezultat al experienței noastre din punct de vedere al apartenenței la echipa de organizare în anii anteriori, dar și din alte proiecte.
„Societatea Studenților în Medicină din București”: Povestea proiectului “Donează Sânge! Fii Erou!” începe în anul 2001, la Cluj, la datorită nevoii de transfuzie de sânge a unei colege de la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațeganu”.
Colegii acesteia, ce au observat cât de dificilă este asigurarea stocului necesar de componente sanguine, și-au propus să întemeieze un proiect care să promoveze donarea de sânge la nivel național. Această inițiativă a impresionat toate societățile la nivel național, și nu numai, iar proiectul a fost adoptat de către aproape fiecare centru universitar din țară. De atunci, anual, coordonatorii alături de echipele atent alese de tinerii voluntari muncesc neîncetat cu dorința de a crește proiectul și impactul acestuia!
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…