Din cuprinsul articolului
Doctorul Zilei: Câți studenți vor participa?
„Societatea Studenților în Medicină din București”: În cadrul campaniei noastre participă 30 de studenți în cadrul echipei de organizare și 65 de voluntari în fiecare ediție. Întreaga noastră echipă este formată prin unirea a 2 societăți medicale implicate, reprezentate atât din studenți de la Universitatea de Medicină “Carol Davila”, cât și de la Universitatea Titu Maiorescu. În afara studenților implicați în mod direct în realizarea campaniilor, fiecare ediție are un impact foarte mare și către restul tinerilor, mulți dintre aceștia înscriindu-se să doneze, motivați de gestul altruist.
Ce bonus acordați pentru studenții care donează sânge?
„Societatea Studenților în Medicină din București”: Fiecare persoană are parte de aceleași beneficii aferente donării de sânge. Astfel, din partea statului se oferă un card de bonuri de masă în valoare de 280 de lei, o adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă în ziua respectivă, o lună de reducere 50% la transportul public și un set de analize biochimice. În plus, donatorii sosiți în Holul de Onoare al Palatului Facultății de Medicină beneficiază din partea noastră și a partenerilor noștri de diverse reduceri la cafenele, restaurante, activități sociale.
De ce este bine să donați sange? Top beneficii pentru sănătate
Care este cel mai important lucru de care trebuie să țineți cont, atunci când mergeți să donați sânge? În primul rând, gestul. Poate salva chiar și trei vieți, la o singură donare.
Mai mult, făcând acest lucru în mod regulat, organismul va avea parte de mai multe beneficii. Astfel, imunitatea va crește, iar rezistența organismului va deveni mult mai bună.
Riscul de face cancer, infarct sau accident vascular cerebral scade. De asemenea, se reduce nivelul de fier. În cazul în care aveți o cantitate prea mare în organism, colesterolul va crește și puteți să vă confruntați cu boli cardiovasculare.
ATENȚIE! Țineți cont de faptul că sângele nu poate fi cumpărat și nu poate fi produs, ceea ce înseamnă că se obține doar de la alte persoane, care acceptă să doneze.