Din cuprinsul articolului
Donații refugiați. Raed Arafat, șef DSU, a transmis câteva precizări importante în ceea ce privește donațiile românilor pentru refugiații ucraineni.
”Hub-ul umanitar care s-a deschis în România sub UE – Hub-ul de la Suceava. Acolo regula este că se intră cu ce este oficial colectat, cu documente, garantat fie de la un stat, fie de la o organizație oficială”, a declarat Raed Arafat.
Șeful DSU le sugerează persoanelor care vor să doneze lucruri să o facă doar dacă acestea sunt în stare bună și dacă sunt utile pentru refugiați.
Sub nicio formă nu sunt recomandate donarea rochiilor de mireasă, costume de nuntă, pantofi cu toc și alte lucruri de care nu are nimeni nevoie, scrie Antena 3.
”Donațiile care se fac la colțul străzii nu sunt recomandate. Sunt un gest foarte frumos, dar cei care le culeg trebuie să le sorteze. Sunt lucruri de care este nevoie si altele de care nu este nevoie. Din cauza aceasta sunt centre de colectare în fiecare oraș, care sunt în grija unor ONG-uri, iar aceste organizații anunță ce colectează.
Nu este recomandat să donezi niște medicamente care ți-au rămas acasă. Nu poți să donezi niște haine vechi, rupte – nu e nevoie de așa ceva. Nimeni nu o să le ia și oamenii care vin au și ei demnitatea lor”, a precizat Arafat.
Ajutorul umanitar în ceea ce privește partea de alimente care trebuie trimise în Ucraina este una dintre prioritățile României.
”Prin Hub noi trimitem alimente, medicamente. În data de 17 martie va pleca spre Ucraina un transport de alimente donate de un lanț de magazine din România în valoare de 300.000 de lei”. Nevoile sunt cele de bază alimente, pături, produse de igienă personală”, a spus el.
13.000 de ucrainenii au intrat în țara noastră în ultimele 24 de ore, cu 15% mai puțini față de ziua precedentă.
Potrivit Poliției de Frontieră, numărul total al refugiaților sosiți pe teritoriul României de la debutul agresiunii militare ruse asupra statului vecin se apropie de o jumătate de milion.
Din ultimele date oficiale rezultă totodată că 80.000 au rămas pe teritoriul național, iar 32.000 dintre ei sunt minori.
Pentru a le veni în ajutor, autoritățile centrale au alocat până acum 3,4 milioane de euro și au construit un Centru logistic european la Suceava, după cum a declarat astăzi premierul Nicolae Ciucă.
El a remarcat totodată efortul uriaș depus de organizațiile neguvernamentale, precum și de românii obișnuiți, pentru ca refugiații să aibă acces gratuit la tot ceea ce le este necesar.
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…