Din cuprinsul articolului
Un cuplu de vârstnici, de 82 și 84 de ani, au murit din cauza căldurii excesive din casă, după ce au dat drumul unui calorifer. Temperatura din locuință depășise 49 de grade Celsius.
Joan Littlejohn, în vârstă de 84 de ani, și Glennwood Fowler, în vârstă de 82 de ani, din Carolina de Sud, SUA, au fost găsiți morți de polițiști în propria locuință. Alarma a fost dată de rudele celor doi, îngrijorate că nu mai primesc niciun semn de la ei. Membrii familiei i-au vizitat ultima dată pe bătrâni săptâmâna trecută, pentru că amânoi aveau probleme de mobilitate.
Glennwood a fost găsit întins cu fața în sus pe pat, în timp ce Joan stătea pe un scaun pe marginea patului, relatează The Messenger, citat de Mirror.
Pompierii nu au găsit semne de intoxicaţie cu monoxid de carbon, iar medicii le-au măsurat temperatura corporală cu un dispozitiv care urcă până la maximum 106 de grade Fahrenheit (41,1 de grade Celsius). Atât temperatura bărbatului, cât și cea a femeii depășeau 41,1 grade Celsius.
Pompierii au spus că temperatura din locuință depășise 49 de grade Celsius, după ce au deschis ușile pentru a intra aer rece.
„Caloriferul era atât de fierbinte încât părea că subsolul ardea”, a precizat un pompier.
Autoritățile au măsurat și temperatura caloriferului, care a indicat mai mult de 1.000 de grade Fahrenheit (538 de grade Celsius).
După două ore și jumătate, temepratura din casă era de 35,5 de grade Celsius. Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz.
Temperaturile extreme pot avea consecințe grave pentru organismul uman și pot duce la moarte în cazurile extreme. Iată câteva limite superioare de temperatură și efectele asociate:
Hipertermie (căldură excesivă):
Peste 40°C: La această temperatură, corpul începe să lupte pentru a-și menține temperatura normală. Transpirația nu mai este eficientă, iar sistemul de răcire al corpului poate eșua.
Peste 41-42°C: Organele pot începe să sufere daune grave, cum ar fi afectarea creierului. Pot apărea convulsii, pierderea conștienței și decesul.
Expunere prelungită la căldură:
Valori constante peste 37-38°C: Experiența prelungită la temperaturi ridicate fără o răcire adecvată poate duce la epuizare și poate compromite funcțiile vitale ale organismului.
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…
Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…
Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…