Sari la conținut

Doi medici de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, suspectați că se drogau în timpul gărzilor

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Un scandal de proporții zguduie lumea medicală din Iași, după ce procurorii DIICOT au demarat o anchetă care vizează doi medici rezidenți de la Spitalul Sfântul Spiridon. 

Aceștia sunt suspectați că ar fi consumat droguri de mare risc chiar în timpul gărzilor.

Cei doi medici rezidenți sunt specializați în gastroenterologie, iar unul dintre ei ocupă și funcția de asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Numele lor nu a fost făcut public, însă surse apropiate spitalului susțin că suspiciuni legate de consumul de droguri existau de mai mult timp.

Medici suspectați că se drogau

Ancheta face parte dintr-o amplă operațiune antidrog desfășurată, luni, în Iași și alte orașe mari din țară. Surse citate de Realitatea Plus au confirmat că medicii suspectați figurează încă în programul de gărzi pentru luna noiembrie, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la potențialele riscuri pentru pacienți.

Deocamdată, autoritățile nu au furnizat detalii despre probele adunate împotriva celor doi sau despre tipul de substanțe consumate. Totuși, anchetatorii iau în calcul posibilitatea ca medicii să fi avut acces la droguri chiar prin intermediul profesiei lor.

Reacția spitalului și a Universității

Până în acest moment, conducerea Spitalului Sfântul Spiridon nu a emis un comunicat oficial. Reprezentanții instituției se confruntă cu presiuni din partea autorităților și a publicului pentru a clarifica dacă există un protocol pentru astfel de situații.

De asemenea, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” ar putea deschide propria anchetă disciplinară, având în vedere că unul dintre medici este implicat și în activități universitare.

Acuzațiile ridică mari îngrijorări în rândul pacienților și al comunității medicale. Posibilitatea ca un medic să fie sub influența drogurilor în timpul gărzilor ridică semne de întrebare cu privire la siguranța actului medical.

„Este șocant să auzim astfel de lucruri despre cei în care ar trebui să avem încredere deplină. Sperăm ca ancheta să clarifice rapid situația,” a declarat un pacient al spitalului.

Ce urmează?

DIICOT continuă investigația, iar dacă suspiciunile se confirmă, cei doi medici ar putea fi acuzați de consum de droguri și, eventual, de punerea în pericol a pacienților. Pedeapsa pentru consumul de droguri de mare risc în România poate include închisoare, iar consecințele asupra carierei lor medicale ar fi devastatoare.

Cazul de la Iași ridică întrebări mai largi despre potențialul consum de substanțe interzise în rândul profesioniștilor din domeniul medical, o problemă rar discutată public. Analiștii cer măsuri mai stricte, inclusiv testări regulate pentru personalul medical și îmbunătățirea politicilor de prevenție.

Ancheta de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași este în desfășurare, iar rezultatele sale ar putea avea un impact major asupra modului în care este monitorizat personalul medical din România. Publicul și pacienții așteaptă cu nerăbdare clarificări și măsuri care să prevină astfel de situații pe viitor.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel