Categories: Știrile zilei

Doi chefi celebri au adăugat medicamente antidiareice la mâncărurile servite în cadrul resturantului lor. Motivul șocant pentru care au recurs la acest gest!

Pentru a preveni diareea participanților la un banchet, doi bucătari de la un hotel din Jiangsu, China, au adăugat medicamente antidiareice în mâncăruri! După ce au primit un raport, autoritățile au constatat că hotelul vânduse un total de 1 612 porții de mâncăruri fierte.

Biroul de gestionare a pieței din districtul Chongzhou, orașul Nantong, provincia Jiangsu, a emis o declarație în care afirmă că a primit un raport public în luna septembrie a anului trecut și, împreună cu departamentul de securitate publică, a descoperit un caz la Guanyinshan Garden Hotel, unde un bucătar a adăugat gentamicină în mâncăruri pentru a preveni diareea clienților.

Autoritățile au declarat că au revocat licența de comercializare a produselor alimentare a hotelului implicat și au impus o amendă și, de asemenea, au restricționat calificările proprietarului hotelului și ale persoanelor responsabile relevante în conformitate cu legea. În plus, autoritățile judiciare au tras la răspundere penală pe cei care au comis infracțiuni.

The Paper a raportat că acest caz a fost descoperit de un angajat al hotelului care a sunat pentru a raporta incidentul. Bucătarii hotelului, Changsha și Fu au adăugat câte o injecție cu sulfat de gentamicină la specialitatea locală a felului principal, cum ar fi mațele de pește fierte cu sos de pui și tendoanele fierte cu sos de pui, adăugând  „o injecție/per masă” pentru a preveni accidentele de toxiinfecție alimentară în masă.

Sursă foto: Agro TV

Sulfatul de gentamicină poate provoca efecte secundare precum alergii și surditate

Dar sulfatul de gentamicină este un antibiotic și un medicament care se eliberează pe bază de prescripție medicală, cu efecte secundare precum alergii și surditate, iar Legea privind siguranța alimentară din China interzice adăugarea de medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală în alimente.

Documentul a comentat că adăugarea de gentamicină în mâncăruri arată că bucătarul-șef este pe deplin conștient că ingredientele nu sunt proaspete și că astfel de mâncăruri sunt predispuse la toxiinfecții alimentare, potrivit 8World.

Recent Posts

Stelele sunt de partea lor: Acestea sunt cele mai norocoase semne ale săptămânii

Stelele vor fi de partea lor: Acestea sunt cele mai norocoase semne ale săptămânii. Trei…

9 ore ago

Rețetă ușoară și rapida: Dovlecei marinați în ulei de măsline

Rețetă ușoară și rapida: Dovlecei marinați în ulei de măsline. Pentru a avea întotdeauna o…

10 ore ago

Mii de studenți doresc o carieră în sistemul sanitar. Ce oportunități au

Mii de studenți doresc o carieră în sistemul sanitar. Universitatea de Medicina, Farmacie, Științe și Tehnologie…

10 ore ago

Bilete de odihnă și tratament pentru seniori. De unde pot fi ridicate

Bilete de odihnă și tratament pentru seniori. Veste bună pentru pensionarii care doresc să beneficieze…

10 ore ago

Anunț pentru cei care consumă produse lactate regulat! Ce au descoperit cercetătorii abia acum

Cei care consumă produse lactate regulat trebuie să știece au descoperit cercetătorii. Toată lumea știe…

11 ore ago

Anunțul care dă fiori românilor! Gheorghe Mărmureanu spune când un cutremur devastator va lovi România

Anunțul care dă fiori românilor! Gheorghe Mărmureanu spune când un cutremur devastator va lovi România…

11 ore ago

Citeste si: