Sari la conținut

Doi chefi celebri au adăugat medicamente antidiareice la mâncărurile servite în cadrul resturantului lor. Motivul șocant pentru care au recurs la acest gest!

sursa foto: arhivă Doctrul Zilei

Pentru a preveni diareea participanților la un banchet, doi bucătari de la un hotel din Jiangsu, China, au adăugat medicamente antidiareice în mâncăruri! După ce au primit un raport, autoritățile au constatat că hotelul vânduse un total de 1 612 porții de mâncăruri fierte.

Biroul de gestionare a pieței din districtul Chongzhou, orașul Nantong, provincia Jiangsu, a emis o declarație în care afirmă că a primit un raport public în luna septembrie a anului trecut și, împreună cu departamentul de securitate publică, a descoperit un caz la Guanyinshan Garden Hotel, unde un bucătar a adăugat gentamicină în mâncăruri pentru a preveni diareea clienților.

Autoritățile au declarat că au revocat licența de comercializare a produselor alimentare a hotelului implicat și au impus o amendă și, de asemenea, au restricționat calificările proprietarului hotelului și ale persoanelor responsabile relevante în conformitate cu legea. În plus, autoritățile judiciare au tras la răspundere penală pe cei care au comis infracțiuni.

The Paper a raportat că acest caz a fost descoperit de un angajat al hotelului care a sunat pentru a raporta incidentul. Bucătarii hotelului, Changsha și Fu au adăugat câte o injecție cu sulfat de gentamicină la specialitatea locală a felului principal, cum ar fi mațele de pește fierte cu sos de pui și tendoanele fierte cu sos de pui, adăugând  „o injecție/per masă” pentru a preveni accidentele de toxiinfecție alimentară în masă.

toxiinfectie alimentara
Sursă foto: Agro TV

Sulfatul de gentamicină poate provoca efecte secundare precum alergii și surditate

Dar sulfatul de gentamicină este un antibiotic și un medicament care se eliberează pe bază de prescripție medicală, cu efecte secundare precum alergii și surditate, iar Legea privind siguranța alimentară din China interzice adăugarea de medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală în alimente.

Documentul a comentat că adăugarea de gentamicină în mâncăruri arată că bucătarul-șef este pe deplin conștient că ingredientele nu sunt proaspete și că astfel de mâncăruri sunt predispuse la toxiinfecții alimentare, potrivit 8World.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel