Din cuprinsul articolului
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, precizează că ministerul nu a pierdut niciun obiectiv care putea fi finanţat din PNRR, dând asigurări că există toleranţă zero pentru cei care vor să risipească şi să fraudeze fondurile din acest program şi din alte programe internaţionale.
„Pacienţii români nu au culoare politică! Ministerul Sănătăţii nu a pierdut niciun obiectiv care putea fi finanţat din PNRR. La începutul anului 2023, Comisia Europeană a solicitat României reducerea bugetului alocat prin PNRR.
Ministerul Sănătăţii, la fel ca alte ministere beneficiare (Ministerul Mediului, Ministerul Digitalizării, Ministerul Energiei şi Ministerul Transporturilor), a trebuit să reducă fondurile alocate programului conform solicitării, fără a pune în pericol vreun obiectiv de investiţii din sănătate!”, a scris Rafila pe Facebook.
Consultă documentul AICI.
„Toate spitalele aprobate pentru finanţare se vor construi”
Potrivit lui Rafila, toate spitalele aprobate pentru finanţare de Ministerul Sănătăţii, indiferent de judeţul sau oraşul în care sunt situate, se vor construi, majoritatea cu fonduri din PNRR, şi câteva cu fonduri de la Banca Europeană de Investiţii.
Spitalul Regional Iasi
„A rămas integrală finanţarea din PNRR pentru proiectele destinate reducerii infecţiilor în spitale, pentru dotarea şi extinderea secţiilor de ATI nou-născuţi, pentru reabilitarea şi dotarea ambulatoriilor de specialitate, pentru construcţia centrelor comunitare integrate.
Toate spitalele aprobate pentru finanţare de Ministerul Sănătăţii, indiferent de judeţul sau oraşul în care sunt situate se vor construi, majoritatea cu fonduri din PNRR, şi câteva cu fonduri de la Banca Europeană de Investiţii!
Se pare că produce îngrijorare ceea ce spunem de mai mult timp, cu bună-credinţă şi curaj: Toleranţă ZERO pentru cei care vor să risipească şi să fraudeze fondurile din PNRR şi din alte programe internaţionale!”, a mai precizat ministrul, potrivit Agerpres.
Guvernul a trimis la Bruxelles o cerere de modificare a PNRR care prevede ștergerea a patru investiții din planul inițial și reducerea sumelor alocate pentru multe alte proiecte. Schimbările au fost necesare mai ales după ce Comisia Europeană a redus cu 2,1 milioane de euro maximul finanțării, întrucât țara noastră a avut în 2021 o creștere economică peste așteptări.