Sari la conținut

Doctoriță, arestată pentru luare de mită. Cerea bani oamenilor care aveau nevoie de încadrarea în grad de invaliditate

pensie
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

O doctoriță de la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Femeia, în vârstă de 54 de ani e acuzată de luare de mită.

Medicul specializat în diabetologie ar fi primit, după cum spun procurorii, bani și bunuri de la cel puțin 20 de pacienți, ca să-i trateze. Femeia a mai fost condamnată, în trecut, pentru fapte similare.

Anchetatorii au făcut percheziții atât în secția de diabetologie a spitalului județean, cât și în locuința doctoriței.

A mai fost prinsă în flagrant în urmă cu 12 ani

„Vizat este un medic angajat în cadrul spitalului, tura respectivului medic, care urma să fie de gardă în ziua în care au avut loc descinderile, a fost preluată de medicul șef de secție astfel încât activitatea să nu fie periclitată. Momentan nu va putem furniza alte informații”, a declarat pentru stirileprotv, Mihaela Cazacu, purtătorul de cuvânt al SJU Pitești.

Doctorița lucrează la spitalul din Pitești de aproape 9 ani. A ajuns aici, în timp ce era judecată pentru mai multe fapte de luare de mită, comise în județul Olt. Acolo era medic expert al Casei de Pensii Olt, iar procurorii au dovedit că cerea bani oamenilor care aveau nevoie de încadrarea în grad de invaliditate. Acum 12 ani a fost prinsă în flagrant, când primea 500 de lei, iar la percheziții polițiștii au găsit în total în cabinetul ei peste 4000 de lei.

Acasă, femeia, soție de preot, avea cantități impresionante de țigări, băuturi, cafea și parfumuri, a căror proveniență nu putea fi justificată. Depozițiile martorilor i-au fost și ele împotrivă, așa că a primit o condamnare de 3 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei. Între timp, însă, a fost reabilitată și are cazierul curat. Pacienții sunt revoltați, iar un asemenea caz îi pune într-o ipostază neplăcută și pe medicii care își fac munca cinstit.

Judecătorii au decis acum arestarea preventivă a doctoriței.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel