Sari la conținut

Doctor: NU mâncaţi acest fruct la micul dejun, îngroaşă sângele!

pancreas
Sursa foto: playtech.ro

Arterele înfundate reprezintă o problemă medicală care se dezvoltă treptat, iar simptomele pot fi dintre cele mai neobişnuite, precum anumite modificări la nivelul pielii.

Medicii spun că, pentru prevenţie, un rol important în are şi alimentaţia. De pildă, consumul unui fruct dimineața pe stomacul gol îngroașă sângele. Nutriționistul dr. Daryl Joffre avertizează că, de exemplu, consumul de banane dimineața are acest efect.

Nutriționistul Joffre spune că consumul de banane la micul dejun este o idee proastă, deoarece poate crește vâscozitatea sângelui. „Bananele nu trebuie incluse în alimentația bătrânilor la primele ore ale zilei. Iubitorii acestui fruct ar putea avea o vâscozitate crescută a sângelui”, explică expertul.

Fluctuaţii ale glicemiei

Dr. Joffre notează că, atunci când se consumă banane pe stomacul gol, corpul uman primește imediat o doză foarte mare de carbohidrați care ridică nivelul zahărului din sânge. Acest lucru contribuie la o creștere a energiei, care este rapid înlocuită cu o senzație de oboseală și foame datorită faptului că nivelul zahărului, după ce a atins un vârf, a început să scadă rapid.

beneficii banane
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Potrivit nutriționistului, pentru a evita astfel de fluctuații ale zahărului din sânge, bananele trebuie consumate în combinație cu surse sănătoase de grăsimi.

Apa caldă consumată dimineața ajută la diluarea sângelui

Specialista adaugă că un alt dezavantaj este lipsa apei. Potrivit acesteia, organismul trebuie să primească suficiente fluide – acest factor afectează și vâscozitatea sângelui. „Apa caldă consumată dimineața ajută la diluarea sângelui și la reducerea concentrației de toxine din sânge”, a spus medicul.

O banană de mărime medie conține 27 g de carbohidrați, așa că fructele nu sunt recomandate celor care urmează o dietă săracă în carbohidrați.

Datorită fibrelor pe care le conțin, bananele reglează activitatea intestinelor. Dar, din cauza nivelurilor lor ridicate de fibre solubile și zaharuri, bananele pot provoca balonare la unii oameni.

Atenţie la supradoza de potasiu!

Dacă mănânci banane în fiecare zi, poți obține o „supradoză” de potasiu. Persoanele cu niveluri ridicate de potasiu sau cele care suferă de boli de rinichi ar trebui să fie deosebit de atente atunci când consumă banane.

Uneori, ambele probleme de sănătate pot coexista. Prin urmare, pentru a îmbunătăți starea de bine și a preveni evoluția bolii, este necesar să se limiteze alimentele bogate în potasiu (banane, portocale, pepeni verzi).

Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel