Sari la conținut

Doctor: Mănâncă această legumă ieftină în fiecare zi, este un antibiotic natural

legume
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
alimente pentru sistemul imunitar

Ridichile sunt una dintre cele mai populare legume disponibile aproape tot anul.

Dr. Solomatina spune că această legumă este un antibiotic natural și, de asemenea, păstrează tinerețea. Specialistul recomandă consumul zilnic al acesteia.

Care sunt beneficiile ridichilor?

Fibrele alimentare conținute de ridichi îmbunătățesc funcția intestinală, prevenind astfel constipația. De asemenea, ele cresc senzația de sațietate după masă, ceea ce este foarte util pentru gestionarea greutății.

Ridichile conțin vitaminele B3, B6 și B12. Acestea ne afectează nivelul de energie, metabolismul, eficiența gândirii și starea părului, pielii și unghiilor.

Ridichile sunt o sursă valoroasă de vitamina A. Această vitamină sporește efectul protector împotriva radicalilor liberi care deteriorează celulele organismului și accelerează procesul de îmbătrânire.

Ridichile conțin mult calciu, fier, zinc, potasiu, fosfor și magneziu. Fierul influențează buna funcționare a sistemului imunitar, protejând organismul de infecții. Potasiul ajută la eliminarea excesului de apă din organism și previne calculii renali și demineralizarea oaselor. Fosforul, pe de altă parte, menține structura corectă a dinților noștri și este implicat în repararea țesuturilor deteriorate.

Magneziul stabilizează funcțiile sistemului nervos. Zincul ne întărește părul și unghiile, accelerează vindecarea rănilor și calmează eficient orice iritație a pielii.

„Ridichile conțin mulți compuși care au proprietăți bactericide și fungicide. Acest lucru le face antibiotice naturale. De altfel, germenii de ridichi conțin de două ori mai multă vitamina C decât rădăcinoasele. Acestea stimulează imunitatea organismului și este un remediu excelent pentru răceli. Frunzele de ridiche sunt, de asemenea, bogate în vitamina C. De asemenea, sunt bogate în fosfor, fier și calciu”, spune specialistul.

Doctor: Mănâncă această legumă ieftină în fiecare zi, este un antibiotic natural

Din cauza conținutului ridicat (mai ales la ridichea neagră) de ulei de muștar, glicozide și acizi organici, această legumă nu trebuie consumată de persoanele cu ulcer gastric și duodenal, hepatită, tract gastrointestinal, boli cardiace și renale grave. Pediatrii nu recomandă includerea ridichilor în dieta copiilor sub trei ani.

Ridichile întăresc vasele de sânge și reduc nivelul de colesterol rău din sânge. Antocianinele din compoziția lor sunt necesare pentru a asigura sănătatea inimii și a vaselor de sânge.

„Prin urmare, dacă aveți probleme cu funcționarea sistemului cardiovascular, salatele de ridichi ar trebui să fie incluse în dietă. Ridichile sunt utile și în prevenirea formării cheagurilor de sânge în vasele de sânge din cauza varicelor. ridichile sunt o sursă importantă de potasiu, care este unul dintre cei mai importanți micronutrienți pentru funcționarea inimii și menținerea unui sistem circulator sănătos.

Lipsa de potasiu din organism poate duce la boli cardiovasculare, cum ar fi fluxul sanguin slab și hipertensiunea arterială. Prin urmare, este important să consumați ridichi , pentru a asigura cantități adecvate de potasiu și pentru a menține sănătatea inimii și a tensiunii arteriale”, spune medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel