Din cuprinsul articolului
Riscul de apariție a hipertensiunii arteriale este mai mare în cazul unei carențe de vitamine. O spune doctorul Elena Suhanova, referindu-se la rezultatele unui studiu.
Vitamina a cărei deficiență duce la hipertensiune arterială
Vitamina C joacă un rol uriaș în procesele vitale ale organismului nostru. „Oamenii de știință chinezi de la Institutul de Medicină Tradițională Chineză din Tianjin, de la Universitatea de Medicină Suzhouk și de la Universitatea de Medicină Tradițională Chineză din Shandong au ajuns la concluzia că deficitul de vitamina C duce la hipertensiune„, notează expertul.
„Pentru aceasta, ei au analizat rezultatele a numeroase studii ale Bibliotecii Naționale de Medicină, ale Bibliotecii Cochrane, ale Infrastructurii Naționale de Cunoaștere din China. S-a evidențiat un model clar: persoanele care suferă de hipertensiune arterială au deficiență de vitamina C. Lipsa acestei vitamine a fost constatată în serul lor de sânge. A existat o corelație între nivelul de vitamina C și tensiunea arterială sistolică, dar și diastolică”, spune Dr. Suhanova.
„Acesta este motivul pentru care este atât de important să monitorizăm și să menținem în mod constant niveluri adecvate de vitamina C în organism. Doza zilnică optimă pentru profilaxie este de 200-250 mg. Este de dorit să o luați în mod continuu, cel puțin timp de șase luni”, spune medicul.
Hipertensiunea arterială este una dintre cele mai frecvente și mai periculoase afecțiuni care duc la boli grave și la consecințe fatale.
Cardiologul și psihologul rus Dr. Anna Korenevich vorbește despre cel mai periculos simptom al hipertensiunii arteriale. Ea spune că, după 45 de ani, fiecare al patrulea o are cu siguranță. În acest caz, se referă la absența completă a simptomelor. În plus, medicul spune că la pacienții de peste această vârstă există adesea o durere pătrunzătoare în inimă, care trădează hipertensiunea.
Care sunt pericolele hipertensiunii arteriale?
Dacă este lăsată netratată și necontrolată, aceasta va duce la atac de cord, accident vascular cerebral, insuficiență renală sau cardiacă și moarte subită.
„Cel mai periculos simptom al hipertensiunii arteriale este absența completă a simptomelor!Pacienții cu hipertensiune arterială nu au de obicei plângeri sau simptome. În plus, mulți dintre ei nici măcar nu știu că sunt bolnavi, iar acest lucru este foarte periculos”, spune Dr. Korenevich, potrivit sursei.