Din cuprinsul articolului
Doctor, despre consumul unui ceai. Pe caniculă, apa rece nu va potoli setea, ci va slăbi sistemul imunitar. Poate provoca boli ale gâtului. Băuturile cu gheață activează și glandele sudoripare, ceea ce provoacă transpirație și deshidratare.
Medici recomandă consumul ceaiurilor fierbinți, iar ceaiul de hibiscus este perfect pentru cei diagnosticați cu hipertensiune arterială.
Ceai pentru hipertensiune arterială
Persoanele cu hipertensiune arterială ar trebui să fie atenți la dieta lor și să includă alimente speciale în ea. Printre astfel de produse, cardiologul Valentina Baidina a punctat ceaiul de hibiscus.
Ceaiul roșu este o băutură făcută din flori de hibiscus uscate. Gustul său poate fi acru, dulce sau dulce-acrișor.
În plus, hibiscusul conține antioxidanți care ajută la protejarea organismului de radicalii liberi. Aceste din urmă substanțe pot deteriora celulele și pot duce la diferite boli. Antioxidanții pot ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de anumite tipuri de cancer și boli de inimă, inclusiv hipertensiunea arterială.
Hibiscusul este bogat în vitamine și minerale precum vitamina C, vitamina A, fier, magneziu și potasiu. Vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar și susține absorbția fierului. Vitamina A este importantă pentru sănătatea ochilor și a pielii. Fierul este necesar pentru formarea hemoglobinei, care transportă oxigenul în tot corpul.
Magneziul din compoziția băuturii ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și susține sănătatea inimii. Potasiul este, de asemenea, important pentru sănătatea inimii, deoarece ajută la controlul tensiunii arteriale.
De ce ar trebui să bei ceai fierbinte pe caniculă?
Ceaiul fierbinte este mai bun la căldură decât băuturile reci, deoarece:
- Potolește setea și ajută la refacerea rezervelor de apă din organism;
- Stimulează eficient tractul gastro-intestinal;
- Normalizează digestia;
- Stimulează metabolismul;
- Nu provoacă inflamație în gât;
Puteți adăuga la băutură frunze de lămâie, lime sau mentă proaspătă pentru a diversifica gustul. Atenție însă la suplimentele cu citrice dacă aveți probleme cu tractul gastrointestinal: gastrită, ulcer, aciditate ridicată.
După o ceașcă de ceai, corpul va fi protejat de transpirația excesivă timp de câteva ore. În plus, ceaiul fierbinte extinde vasele de sânge, datorită căruia organismul eliberează căldură și mai repede (sudoarea se evaporă de la suprafața pielii) și se răcește.