Sari la conținut

Doctor: Cu toții luăm acest medicament, dar nu trebuie luat dacă ai aceste simptome

Ibuprofen
Sursă foto: Pixabay
Ibuprofen: efecte secundare

Doctor: Cu toții luăm acest medicament, dar nu trebuie luat dacă ai aceste simptome! Acest medicament popular este utilizat pentru tratamentul simptomatic al durerii și a febrei.

Dar nu e potrivit pentru toată lumea, chiar dacă îl luăm cu toţii. Dr. Krutika Nanawati spune că ibuprofenul nu ar trebui luat în niciun caz dacă aveți anumite simptome.

Când nu trebuie să luați ibuprofen

Dr. Krutika Nanawati spune că ibuprofenul nu ar trebui luat în niciun caz dacă aveți anumite simptome.

ibuprofen
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Ibuprofenul este un tip de medicament antiinflamator care este utilizat pentru ameliorarea durerii, pentru reducerea febrei si a inflamatiei.

Acesta este adesea prescris la:

  • Temperatura ridicată la adulți și copii;
  • Dureri de cap;
  • Migrene;
  • Durere musculară;
  • Durere în articulații;
  • Durere menstruală;
  • Semne de răceală și gripă;
  • Vânătăi, răni.

„Majoritatea adulților și tinerilor pot lua ibuprofen. Cu toate acestea, pentru unii oameni poate fi periculos. Nu mai luaţi medicamentul imediat dacă apar oricare dintre următoarele simptome: respiraţie şuierătoare, curgerea nasului, reacţii cutanate.

Mai mult, dacă ai peste 65 de ani, ibuprofenul îți poate crește șansele de a dezvolta un ulcer gastric. Medicul vă poate prescrie, de asemenea, medicamente pentru a vă proteja stomacul dacă luați ibuprofen pentru o perioadă lungă de timp”, spune medicul.

Administrarea ibuprofenului cu alte medicamente

Ibuprofenul interacționează negativ cu unele medicamente și nu trebuie combinat cu:

  • Medicamente care ajută la prevenirea cheagurilor de sânge;
  • Analgezice antiinflamatorii;
  • Medicamente pentru hipertensiunea arterială;
  • Antibiotice;
  • Antidepresive;
  • Medicamente pentru diabet.

Mai multe despre aportul de ibuprofen

Când este luat pe cale orală, ibuprofenul începe să manifeste o activitate de vindecare în medie la o jumătate de oră după administrare și durează 4-6 ore. Medicamentul este complet eliminat din organism în decurs de 24 de ore, informează The Health Site.

Ibuprofenul reduce temperatura corpului, deci este adesea prescris pentru hipertermie. Adulții sunt recomandați să ia medicamentul la o doză de 200-400 mg până la patru ori pe zi, fără a depăși doza zilnică de 1200 mg.

În funcție de caracteristicile individuale ale organismului, rata apariției efectului terapeutic este, de asemenea, modificată: doza de ibuprofen la o temperatură de 400-600 mg pe zi poate elimina hipertermia. În cazurile acute, prin prescripție medicală, doza zilnică maximă de ibuprofen la temperaturi ridicate poate fi depășită la 2400 mg.

Medicamentul este utilizat nu numai pentru a reduce temperatura corpului, ci și pentru a ameliora durerea. Prin urmare, dacă vă faceți griji cu privire la dureri de cap, dureri de dinți, dureri menstruale și alte tipuri de durere, aceasta este o indicație a utilizării ibuprofenului.

Produsul este utilizat pe scară largă în tratamentul bolilor inflamatorii și degenerative ale sistemului musculo-scheletal. Ibuprofenul este utilizat în artrita reumatoidă, spondiloartrita, artrita oscilantă. Este, de asemenea, inclus într-un complex de medicamente care sunt utilizate pentru următoarele tipuri de artrită: minori cronic, psoriatic, artrita în SLE și gută. Medicamentul ajută la eliminarea sindromului durerii, care însoțește patologia, dar nu vindecă boala și nu afectează progresia bolii, adaugă formatul de sănătate.

Cum să luați ibuprofen la febră mare

Este important să se calculeze corect doza înainte de utilizare. Doza maximă de ibuprofen pentru cod pentru un adult este de 1200 mg, împărțită în 2-3 doze. Cum se ia ibuprofenul pentru copii este prescris de un medic pediatru, de obicei în cantitatea de 20 mg / kg greutate, împărțită la 3-4 doze. Medicamentul trebuie luat cu o cantitate mică de apă curată.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel