Din cuprinsul articolului
Din fericire, berea în sine nu conține colesterol natural. Deci, acesta este un motiv de sărbătoare, nu? Totuși, nu atât de repede.
Cea mai mare parte a colesterolului este produsă în organism, iar restul provine din ceea ce mâncați.
Atunci când medicul dumneavoastră vorbește despre colesterolul dumneavoastră, el vorbește de fapt despre două tipuri de colesterol – HDL și LDL – împreună cu trigliceridele, care sunt un tip de grăsime. Când vorbim despre colesterolul total, acesta este o combinație de colesterol HDL și LDL plus trigliceride.
În timp ce o băutură rece vă poate ridica starea de spirit, berea crește nivelul trigliceridelor. Asta pentru că berea conține carbohidrați și alcool, două substanțe care cresc rapid trigliceridele. Iar persoanele care sunt mai sensibile la efectele berii pot prezenta niveluri și mai ridicate de trigliceride.
Deoarece trigliceridele fac parte din colesterolul total, acest lucru înseamnă că, dacă trigliceridele cresc, crește și colesterolul total. În mod ideal, nivelul trigliceridelor ar trebui să fie sub 150 miligrame pe decilitru (mg/dL).
Berea a fost mult timp numită „pâine lichidă” deoarece conține de obicei malț de orz, drojdie și hamei.
Toate aceste substanțe conțin fitosteroli, care sunt compuși vegetali care se leagă de colesterol și ajută la eliminarea acestuia din organism. Unii fitosteroli, cunoscuți și sub denumirea de steroli vegetali, sunt adăugați la alimente și băuturi și comercializați ca alimente care reduc colesterolul.
Sterolii care se găsesc în berea obișnuită – sitosterolul sau ergosterolul – sunt la niveluri atât de scăzute încât chiar și o bere integrală conține prea puțin din ei pentru a avea un impact semnificativ asupra scăderii colesterolului.
Cu toate acestea, unele studii pe șoareci sugerează că un consum moderat de bere poate reduce atât colesterolul din ficat, cât și depozitele de colesterol din aortă (cea mai mare arteră din organism).
Cercetătorii din acest studiu au observat că unele componente neidentificate din bere pot schimba modul în care lipoproteinele sunt metabolizate și pot reduce riscul de boli de inimă. Dar ce sunt aceste componente și cum acționează ele nu sunt pe deplin înțelese.
Cu toții am auzit că un pahar de vin roșu pe zi poate fi bun pentru tine, dar cercetările arată că și alte forme de alcool pot fi benefice.
Vinul roșu a fost cercetat pe larg. În mod moderat, s-a demonstrat că acesta reduce riscul de cancer, boli de inimă, depresie, demență și diabet de tip 2. De asemenea, s-a demonstrat că un consum moderat de bere reduce riscul de boli de inimă și de accident vascular cerebral.
Deși berea conține unii antioxidanți la fel ca vinul roșu, cei specifici găsiți în orz și hamei sunt diferiți de cei găsiți în strugurii de vin. Nu este încă clar dacă antioxidanții din bere oferă aceleași beneficii ca cei din vinul roșu, deși cercetările preliminare sunt promițătoare.
În general, totuși, ceea ce pare să vă afecteze inima este frecvența și cantitatea cu care beți, nu ceea ce beți.
Un studiu amplu a arătat că bărbații care beau moderat (două pahare pe zi) erau cu 30-35% mai puțin predispuși la un atac de cord decât persoanele care nu beau deloc (pentru femei, consumul moderat de alcool este considerat un pahar pe zi).
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…