Sari la conținut

Doctor: bolile la care ne expunem dacă avem mucegai în casă. Unele sunt mortale!

mucegai pe perete
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Potrivit Shelter, unul din cinci oameni este în prezent afectat de umezeală și mucegai în Marea Britanie. „O persoană poate simți efectele expunerii la mucegai în cel puțin două ore”, a avertizat dr. Tang. „Și efectele pot dura una până la trei zile”. Pentru cei expuși la mucegai zilnic, s-ar putea să se confrunte cu probleme respiratorii, tuse frecvente și durere în gât.

Toxicitatea mucegaiului poate „interfera cu leptina – un hormon care reglează apetitul și stocarea grăsimilor”, ceea ce duce la pierderea în greutate nesănătoasă.

A trăi într -o casă mucegăită poate duce la:

  • Un nas curgător
  • Iritația pielii și a ochilor
  • Wheezing sau respirație șuierătoare
  • Strănut
  • Probleme în piept.

„În cazuri extreme, o persoană poate dezvolta aspergiloză – o afecțiune cauzată de inhalarea particulelor minuscule de mucegai”, a spus dr. Tang.

„Acești spori de mucegai pot crește în cavitățile pulmonare creând o bilă de mucegai în plămâni, ceea ce poate necesita o intervenție chirurgicală pentru a elimina dacă medicamentul recomandat de doctori nu funcționează”.

Aspergiloză

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) spune: „Aspergiloza este o infecție cauzată de Aspergillus, o matriță comună”.

Persoanele care au un sistem imunitar slăbit sau o boală pulmonară sunt mai predispuse la infecție atunci când sunt expuși la ciupercă.

Simptomele pot imita simptomele de astm, determinând o persoană să manifeste tuse, să fie lipsită de respirație și să aibă febră.

Infecția ar putea duce, de asemenea, la: dureri de cap, o capacitate redusă de a miros, un nas curgător.

„Cei mai expuși riscului sunt persoanele care au deja o afecțiune pulmonară precum astmul sau boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC)”, a confirmat dr. Tang.

Persoanele cu astm au mai multe șanse să experimenteze atacuri de astm care trăiesc într-o casă mucegăită, care poate pune viața în pericol.

Dr. Tang a avertizat: „Dacă intoxicația mucegaiului s -a răspândit la plămâni și la sinusuri, ar putea provoca leziuni pulmonare permanente cunoscute sub numele de fibroză și uneori chiar moarte”.

El a sfătuit: „Veificați în permanență dacă există mucegai în casă, monitorizați situația și țineți un control asupra sănătății voastre”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel