Din cuprinsul articolului
Nu doar medicamentele ajută la scăderea colesterolului, ci și oleaginoasele. Uite care sunt cele mai bune oleaginoase pentru scăderea colesterolului, recomandate de medic.
Consumul regulat de nuci de macadamia și caju ajută la reducerea nivelului colesterolului rău. Nucile pot, de asemenea, îmbunătăți starea pielii și pot ajuta la pierderea în greutate. Asta spune medicul endocrinolog Dr. Arina Razagatova.
Cele mai bune nuci pentru scăderea colesterolului – caju și macadamia
„Un studiu a constatat că participanții care au consumat 15 până la 18 nuci de macadamia pe zi au avut niveluri mai scăzute de colesterol, inclusiv colesterolul LDL (rău), decât cei care nu au mâncat nuci de macadamia. Există dovezi că un consum regulat de caju ajută la scăderea nivelului de colesterol și LDL”, spune medicul.
„Un alt studiu a mai constatat că adăugarea de caju în dieta zilnică vă ajută să pierdeți mai multă grăsime și să câștigați mai multă masă musculară în comparație cu care nu consumă caju. Un alt studiu a constatat că două porții de migdale au redus oboseala după antrenament și au crescut forța picioarelor.
„Zilnic. consumul de migdale reduce severitatea ridurilor și pigmentarea pielii (tonul neuniform) la femeile aflate în postmenopauză”, notează medicul.
Potrivit oamenii de știință, consumul de nuci ajută la prevenirea supraalimentării și a creșterii în greutate, ajută la controlul nivelului de zahăr, îmbunătățește funcția inimii și a creierului și reduce riscul multor boli cronice. Dieta mediteraneană, care este considerată cea mai sănătoasă, include consumul zilnic de nuci. Acest lucru ajută la reducerea aportului de grăsimi animale nesănătoase.
„Grăsimea este o parte necesară a dietei noastre, dar un exces de grăsime animală (carne grasă, unt, ouă în cantități mari) poate crește riscul de apariție a problemelor cardiace și ale vaselor de sânge. Nucile sunt bogate în acizi grași nesaturați vegetali, adică grăsimi sănătoase. Ar trebui să mănânci 30 g de nuci pe zi fără aditivi (gem, miere, etc.). Le puteți adăuga și în salate sau le puteți presăra pe carne și pește înainte de a le pune pe grătar”, spune medicul.
În ceea ce privește nucile caju, acestea sunt bogate în cupru (mai mult de o treime din valoarea zilnică a unui pumn de nuci), care oferă o protecție antioxidantă puternică și ajută la absorbția multor vitamine și minerale importante. De asemenea, conține mult magneziu (întărește oasele și sistemul nervos) și fier (saturează organismul cu oxigen).