Din cuprinsul articolului
Ficatul este unul dintre organele supuse unei mari presiuni în timpul sărbătorilor. Consumul de alimente grase, dulciuri și alcool, în combinație cu activitatea fizică redusă sunt factorii care provoacă presiune asupra organului. Medicul Vera Serejina ne împărtășește cum să reducem sarcina asupra ficatului după sărbători. Pentru aceasta, expertul recomandă consumul de ceai de plante.
Medicul Vera Serejina amintește că în timpul sărbătorilor de Anul Nou ficatul a lucrat sub o sarcină crescută, care este creată pentru organ de consumul de alimente grase, bogate în calorii sau de alcool. Dr. Seregina a recomandat consumul anumitor băuturi – cum ar fi ceaiul de mușețel – pentru detoxifierea ficatului. Specialistul recomandă și alte câteva ceaiuri.
Cel mai bun ceai pentru curățarea ficatului după sărbători
„Ceaiul de mușețel sau mentă relaxează căile biliare și ajută la eliminarea toxinelor. Este un mod ușor de digerat și natural de a începe ziua. De asemenea, puteți bea decoct de măceșe – o sursă de vitamina C, care stimulează procesele regenerative din organism”, spune medicul.
Dr. Seregina atrage atenția și asupra ciulinului alb, ale cărui semințe sunt bogate în silimarină, care întărește membranele celulelor hepatice și îmbunătățește protecția acestora împotriva proceselor inflamatorii. Ceaiul de ciulin lăptos este un hepatoprotector natural, subliniază expertul.
În plus, medicul recomandă includerea în dietă a ghimbirului și a turmericului – acestea sunt utile pentru ameliorarea greutății din ficat. Datorită turmericului, producția de bilă este activată, ghimbirul previne inflamația.
În plus, medicul îndeamnă la consumul de alimente cu fibre sub formă de legume, ierburi și cereale integrale. Fibrele ajută organismul să gestioneze mai bine toxinele.
„O modalitate simplă de a minimiza nocivitatea alcoolului este de a-l consuma cu apă în proporție de 20-30 mililitri de alcool și 200 mililitri de apă. Acest lucru ajută la reducerea concentrației sale în organism. Astfel, sarcina asupra ficatului este redusă”, notează specialistul.
Remedii populare și produse alimentare eficiente pentru vindecarea și curățarea ficatului
Papaya este un fruct nutritiv bogat în zahăr și fibre. Este bogat în vitaminele A și C și conține, de asemenea, potasiu, calciu, fosfor, fier și fosfor. Sucul de papaya, bogat în peptide, ajută ficatul să funcționeze normal.
Se știe că substanțele benefice conținute în acest fruct previn creșterea tumorilor în ficat și, prin urmare, pot fi folosite ca remediu popular în stadiile incipiente ale cancerului.
Infuzia de păpădie – păpădia este folosită de mult timp pentru curățarea organismului; substanțele antiseptice conținute în această plantă ajută la vindecarea ficatului.
Chiar și medicina tradițională recomandă consumul de ceai de păpădie de două ori pe zi pentru a ajuta la funcționarea ficatului. Puteți, de asemenea, să fierbeți rădăcinile plantei și să adăugați scorțișoară la băutură.
Oțetul de cidru de mere este un remediu de casă care este adesea folosit pentru a trata multe afecțiuni interne. Pentru problemele hepatice, oțetul de mere acționează ca un detoxifiant al toxinelor interne naturale. Pentru rețetă, amestecați o linguriță de oțet de mere într-un pahar cu apă, adăugați o linguriță de miere și amestecați din nou. Pentru curățarea ficatului, infuzia trebuie luată de trei ori pe zi.