Doctor: Acesta este cel mai bun pește pentru glanda tiroidă

În ciuda faimei sale negative, tonul este considerat cel mai bun pește pentru tiroidă. Acest lucru este împărtășit de Dr. Dmitry Shevtsov și adaugă că acest pește conține o cantitate relativ mare de proteine.

Cel mai benefic pește pentru glanda tiroidă

„În plus, tonul conține calciu, fier, fosfor, seleniu, magneziu și zinc, care sunt importante pentru funcționarea normală a sistemului imunitar. Și datorită concentrației ridicate de iod, acest pește este util pentru reducerea funcției tiroidiene. Tonul este bogat în vitaminele A și E, deci este considerat un antioxidant eficient. Nu este surprinzător faptul că acest pește este inclus în dietele anti-îmbătrânire la modă. Acest aliment este, de asemenea, o sursă bună de vitamine B, care sunt importante pentru sănătatea sistemului nervos și a pielii”, adaugă expertul.

Dr. Snezhana Kavrigo împărtășește cât de des puteți consuma acest produs: „Poate fi consumat de 2-3 ori pe săptămână. În medie, un adult poate consuma 300 de grame pe săptămână, iar adolescenții pot consuma aproximativ 150 de grame. Ca membru al familiei macrou, acest pește poate acumula mercur. În acest sens, este necesar să se limiteze consumul de ton pentru femeile însărcinate și care alăptează, pentru copii, precum și pentru persoanele cu boli renale, urolitiază, gută, deoarece tonul conține purine. Merită limitat consumul acestuia dacă aveți hipertensiune arterială sau boli cardiovasculare”.

„În magazine acest pește se vinde proaspăt, congelat și la conservă. Din cauza conținutului ridicat de grăsimi, tonul proaspăt se strică destul de repede, așa că este mai bine să îl gătiți în termen de 12 ore de la cumpărare”, adaugă expertul.

Alte beneficii ale tonului

Acesta conține cantități mari de mioglobină, carnea este bogată în fier și are o culoare roșie atunci când este tăiată. Din acest motiv, tonul este numit „vită de mare” și „pui de mare”.

Nu este inferior în parametri cărnii de vițel. De asemenea, este o sursă excelentă de vitaminele A, D, C și grupul B, grăsimi polinesaturate Omega-3 și Omega-6. Tonul conține o mulțime de iod, potasiu și seleniu, spune gastroenterologul Olga Arisheva.

Acest aliment are un efect benefic asupra sistemului nervos, are un efect benefic asupra funcției creierului și previne procesele de îmbătrânire, reglează tensiunea arterială, crește imunitatea la diferite boli și îmbunătățește metabolismul în organism.

„Carnea de ton are un efect pozitiv asupra inimii și vaselor de sânge. Este bună pentru sistemul digestiv, întărește oasele și reglează glicemia”, spune Dr. Olga Arisheva.

 

Recent Posts

Motivul surprinzător pentru care majoritatea oamenilor au o aluniță în același loc pe mână. Explicațiile dermatologilor

O observație interesantă pe care mulți oameni o fac, fie asupra propriilor mâini, fie privind…

14 minute ago

Alternative fără fum: “Fumătorii ar trebui să fie sprijiniți, nu pedepsiți”

Maria Papaioannoy susține alternativele fără fum din 2010 când a reușit să renunțe la fumat…

44 de minute ago

O nouă creștere a pensiilor pentru această categorie de seniori. Documentul este la Guvern

Guvernul României analizează un nou proiect care vizează creșterea pensiilor pentru o categorie importantă de…

o oră ago

Cum poți să ieși la pensie cu 5 ani mai devreme. Schimbări în sistemul de pensii

Se schimbă sistemul de pensii: te poți pensiona cu 5 ani mai devreme. Despre ce…

2 ore ago

Ce înseamnă să găsești bani pe stradă? Mesajul ascuns din numerologie

Este un semn de noroc să găsești bani? V-ați întrebat vreodată ce înseamnă să găsești…

2 ore ago

Costisitoarele horoscopului! EA se află pe locul 1. Vrea doar BANII tăi

Datorită horoscopului putem cunoaște caracteristicile oamenilor și putem afla cine sunt costisitoarele zodiacului. Te numeri…

3 ore ago

Citeste si: