Din cuprinsul articolului
În ciuda faimei sale negative, tonul este considerat cel mai bun pește pentru tiroidă. Acest lucru este împărtășit de Dr. Dmitry Shevtsov și adaugă că acest pește conține o cantitate relativ mare de proteine.
„În plus, tonul conține calciu, fier, fosfor, seleniu, magneziu și zinc, care sunt importante pentru funcționarea normală a sistemului imunitar. Și datorită concentrației ridicate de iod, acest pește este util pentru reducerea funcției tiroidiene. Tonul este bogat în vitaminele A și E, deci este considerat un antioxidant eficient. Nu este surprinzător faptul că acest pește este inclus în dietele anti-îmbătrânire la modă. Acest aliment este, de asemenea, o sursă bună de vitamine B, care sunt importante pentru sănătatea sistemului nervos și a pielii”, adaugă expertul.
Dr. Snezhana Kavrigo împărtășește cât de des puteți consuma acest produs: „Poate fi consumat de 2-3 ori pe săptămână. În medie, un adult poate consuma 300 de grame pe săptămână, iar adolescenții pot consuma aproximativ 150 de grame. Ca membru al familiei macrou, acest pește poate acumula mercur. În acest sens, este necesar să se limiteze consumul de ton pentru femeile însărcinate și care alăptează, pentru copii, precum și pentru persoanele cu boli renale, urolitiază, gută, deoarece tonul conține purine. Merită limitat consumul acestuia dacă aveți hipertensiune arterială sau boli cardiovasculare”.
„În magazine acest pește se vinde proaspăt, congelat și la conservă. Din cauza conținutului ridicat de grăsimi, tonul proaspăt se strică destul de repede, așa că este mai bine să îl gătiți în termen de 12 ore de la cumpărare”, adaugă expertul.
Acesta conține cantități mari de mioglobină, carnea este bogată în fier și are o culoare roșie atunci când este tăiată. Din acest motiv, tonul este numit „vită de mare” și „pui de mare”.
Nu este inferior în parametri cărnii de vițel. De asemenea, este o sursă excelentă de vitaminele A, D, C și grupul B, grăsimi polinesaturate Omega-3 și Omega-6. Tonul conține o mulțime de iod, potasiu și seleniu, spune gastroenterologul Olga Arisheva.
Acest aliment are un efect benefic asupra sistemului nervos, are un efect benefic asupra funcției creierului și previne procesele de îmbătrânire, reglează tensiunea arterială, crește imunitatea la diferite boli și îmbunătățește metabolismul în organism.
„Carnea de ton are un efect pozitiv asupra inimii și vaselor de sânge. Este bună pentru sistemul digestiv, întărește oasele și reglează glicemia”, spune Dr. Olga Arisheva.
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…
Ce trebuie să faci în primele 24 de ore de răceală sau gripă. Pentru că…
7 semne ale deficienței grave de VITAMINA D pe care nu trebuie să le ignori.…