Doctor: Acesta este cel mai bun pește pentru glanda tiroidă

În ciuda faimei sale negative, tonul este considerat cel mai bun pește pentru tiroidă. Acest lucru este împărtășit de Dr. Dmitry Shevtsov și adaugă că acest pește conține o cantitate relativ mare de proteine.

Cel mai benefic pește pentru glanda tiroidă

„În plus, tonul conține calciu, fier, fosfor, seleniu, magneziu și zinc, care sunt importante pentru funcționarea normală a sistemului imunitar. Și datorită concentrației ridicate de iod, acest pește este util pentru reducerea funcției tiroidiene. Tonul este bogat în vitaminele A și E, deci este considerat un antioxidant eficient. Nu este surprinzător faptul că acest pește este inclus în dietele anti-îmbătrânire la modă. Acest aliment este, de asemenea, o sursă bună de vitamine B, care sunt importante pentru sănătatea sistemului nervos și a pielii”, adaugă expertul.

Dr. Snezhana Kavrigo împărtășește cât de des puteți consuma acest produs: „Poate fi consumat de 2-3 ori pe săptămână. În medie, un adult poate consuma 300 de grame pe săptămână, iar adolescenții pot consuma aproximativ 150 de grame. Ca membru al familiei macrou, acest pește poate acumula mercur. În acest sens, este necesar să se limiteze consumul de ton pentru femeile însărcinate și care alăptează, pentru copii, precum și pentru persoanele cu boli renale, urolitiază, gută, deoarece tonul conține purine. Merită limitat consumul acestuia dacă aveți hipertensiune arterială sau boli cardiovasculare”.

„În magazine acest pește se vinde proaspăt, congelat și la conservă. Din cauza conținutului ridicat de grăsimi, tonul proaspăt se strică destul de repede, așa că este mai bine să îl gătiți în termen de 12 ore de la cumpărare”, adaugă expertul.

Alte beneficii ale tonului

Acesta conține cantități mari de mioglobină, carnea este bogată în fier și are o culoare roșie atunci când este tăiată. Din acest motiv, tonul este numit „vită de mare” și „pui de mare”.

Nu este inferior în parametri cărnii de vițel. De asemenea, este o sursă excelentă de vitaminele A, D, C și grupul B, grăsimi polinesaturate Omega-3 și Omega-6. Tonul conține o mulțime de iod, potasiu și seleniu, spune gastroenterologul Olga Arisheva.

Acest aliment are un efect benefic asupra sistemului nervos, are un efect benefic asupra funcției creierului și previne procesele de îmbătrânire, reglează tensiunea arterială, crește imunitatea la diferite boli și îmbunătățește metabolismul în organism.

„Carnea de ton are un efect pozitiv asupra inimii și vaselor de sânge. Este bună pentru sistemul digestiv, întărește oasele și reglează glicemia”, spune Dr. Olga Arisheva.

 

Recent Posts

Oana Lis, dezvăluiri șocante într-o emisiune TV: Nu o să uit niciodată că eram nemâncată de câteva zile, am leșinat

Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…

14 minute ago

Vești bune pentru o categorie de seniori: Se modifică Legea pensiilor. Anunțul oficial venit chiar acum

Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…

35 de minute ago

Semnificația ultimei cifre din CNP. EI au parte de mult NOROC în viață

Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…

55 de minute ago

Vitamina pe care trebuie să o iei dacă suferi de varice

Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…

o oră ago

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…

2 ore ago

Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Anunț de ultimă oră venit din partea medicilor

Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…

2 ore ago

Citeste si: