Din cuprinsul articolului
Nutriționistul Dr. Olga Maliani indică o enzimă (supliment alimentar) care are efecte antioxidante, ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a organismului și ajută la întărirea sistemului cardiovascular.
Nutriționistul împărtășește că resveratrolul (RES) este un polifenol cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante naturale. Acesta se găsește din abundență în plante precum strugurii.
Expertul adaugă că printre proprietățile benefice pe care le are resveratrolul se numără următoarele:
Medicul dă un exemplu interesant de noi cercetări privind efectele resveratrolului.
„Știți de ce organismul mamei nu respinge copilul ca pe un corp străin, ceea ce este o funcție normală a sistemului imunitar, pe toată durata sarcinii? Se datorează faptului că celulele situate între mamă și făt produc o enzimă specială cu un nume foarte complicat, numele ei este pur și simplu IDO-1, care implică funcția de inactivare a sistemului imunitar al mamei, rezultând că organismul acesteia nu respinge fătul.
Bolile autoimune (când celulele propriului organism sunt atacate de sistemul imunitar) pot fi, de asemenea, tratate prin activarea acestei enzime. Cum puteți activa această enzimă miraculoasă? Cu ajutorul resveratrolului. O doză de 1.000 mg activează IDO-1, care oprește agresiunea imunitară asupra celulelor tale”, spune specialistul.
Polifenolul vegetal antioxidant resveratrol se găsește în multe alimente, cum ar fi boabele de cacao, afinele, murele, alunele,strugurii roșii.
Cea mai bună sursă de resveratrol este, fără îndoială, strugurele și derivatele sale. Conținutul său în vinul roșu poate varia de la 0,2 mg la 2 mg pe pahar. În plus, cantitatea depinde direct de durata de macerare a vinului, ceea ce explică de ce soiurile albe și roz sunt mai puțin bogate în el decât cele roșii. Cea mai mare concentrație de polifenol se găsește în soiul de struguri Pinot noir.
Alunele conțin între 0,32 mg și 1,28 mg de resveratrol per cană. Acestea sunt, de asemenea, o sursă bună de proteine vegetale și grăsimi sănătoase pentru inimă. Alunele pot fi consumate singure sau amestecate cu alte alimente. Totuși, rețineți că alunele își pierd cea mai mare parte a resveratrolului după prăjire.
Țara care intervine asupra modului de plata a concediilor medicale pentru angajatii de la stat…
Am trecut de jumătatea anului 2024 și începem să facem un bilanț al obiectivelor pe…
Majoritatea gospodăriilor sunt afectate de depunerile de calcar din interiorul vasului de toaletă, care au…
Horoscop 28 Octombrie - 4 Noiembrie. Mihai Voropchievici, numerolog, a prezentat, în cadrul emisiunii Adevăruri…
Dieta cu efect ”Ozempic”: Se slăbește 13 kilograme până de Crăciun, promite Kim Pearson, nutriționistul…
ZODIA care va domina lumea în următorii 20 de ani: Astrologii prevăd schimbări în cartea…