Din cuprinsul articolului
O vitamină nu numai că îmbunătățește în mod eficient activitatea tractului gastro-intestinal, dar servește, de asemenea, ca o protecție fiabilă împotriva bolilor gastro-intestinale și ajută la tratamentul ulcerelor și al gastritei.
Vitamina care vindecă ulcerele și gastrita
Celebrul nutriționist Evgheni Arzamastsev și-a împărtășit opinia despre vitamina U. Aceasta este esențială pentru sănătatea tractului nostru gastrointestinal. Este o substanță unică asemănătoare vitaminei care poate lupta împotriva gastritei și a ulcerului gastric.
Medicamentele și produsele care conțin vitamina U sunt capabile să restabilească mucoasa deteriorată, asigurând sprijinul și regenerarea necesară pentru aceasta. Cel mai bine este să vă consultați medicul înainte de a utiliza vitamina.
„Corpul nostru poate obține acest micronutrient valoros cu o dietă corectă. Se găsește în ardei, napi, sfeclă, banane, varză albă, roșii și aproape toate legumele proaspete – țelină, pătrunjel, broccoli, spanac, fenicul. Dar acestea trebuie consumate proaspete, vitamina se distruge în timpul gătitului”, avertizează nutriționistul.
Ce este gastrita?
Gastrita este o inflamație a mucoasei gastrice, care este stratul de celule care căptușește stomacul pe interior, protejându-l de aciditatea sucurilor gastrice.
Cauzele care generează această boală sunt diverse. Potrivit informațiilor oferite de Sanitas, acțiunea unor medicamente, în special antiinflamatoare, poate afecta această afecțiune, precum și o infecție cauzată de bacteria Helicobacter pylori, care poate provoca chiar și un ulcer gastric; Consumul excesiv de alcool, supunerea la stres excesiv, de asemenea, agravează afecțiunea.
Există factori care cresc riscul ca o persoană să sufere de această boală, de exemplu, o infecție bacteriană. Deși cea cauzată de Helicobacter pylori este una dintre cele mai frecvente, doar unele persoane infectate dezvoltă gastrită sau alte afecțiuni ale sistemului digestiv superior.
Dieta este importantă pentru combaterea gastritei. In cazul in care suferiti de aceasta afectiune, recomandarile medicale trebuie urmate cu atentie.
Medline Plus subliniază câteva dintre cauzele acestei boli:
Cel mai comun:
- Anumite medicamente, cum ar fi acidul acetilsalicilic (aspirina), ibuprofenul sau naproxenul și alte medicamente similare.
- Consumul excesiv de alcool.
- Infecția stomacului cu o bacterie numită Helicobacter pylori.
Cele mai puțin frecvente:
- Tulburări autoimune (cum ar fi anemia pernicioasă).
- Refluxul bilei în stomac (reflux biliar).
- ubstante caustice sau corozive (cum ar fi otravurile).
- stres extrem
- Infecția virală, cum ar fi citomegalovirusul și virusul herpes simplex (apare mai des la persoanele cu sistem imunitar slab).
Simptomele gastritei
- Disconfort sau durere pulsantă sau arzătoare (indigestie) în partea superioară a abdomenului, care se poate agrava sau ameliora odată cu mâncatul.
- Greaţă.
- vărsături
- Senzație de sațietate în abdomenul superior după masă.
În cazul în care prezentați următoarele simptome, ar trebui să consultați și un medic:
- Durere în abdomenul superior sau în abdomen care nu dispare.
- Scaune negre sau gudronoase.
- Vărsături cu sânge sau material care arată ca zaț de cafea.