Doctor: Această legumă ieftină înlocuiește carnea și previne atacurile de cord

O legumă ieftină este un substitut excelent pentru carnea de porc, vită și pui. Potrivit nutriționistului rus Dr. Marina Sorokina, fasolea poate fi folosită pentru a face tocănițe delicioase și alte mâncăruri gustoase.

Dacă sunt consumate de cel puțin 3 ori pe săptămână, acestea vor contribui la creșterea hemoglobinei, la dezvoltarea musculaturii, la dublarea rezervelor de energie și la îmbunătățirea digestiei datorită cantității mari de fibre.

sursa foto: retete si vedete

Beneficiile fasolei

În continuare, medicul subliniază că mâncărurile din fasole (în special fasolea verde) sunt deosebit de benefice pentru persoanele cu patologii cardiovasculare sau cu un risc crescut de a le dezvolta.

Cert este că, pe lângă proteine, fasolea este bogată în vitamina K, care este utilă pentru întărirea pereților vaselor de sânge și a mușchiului cardiac. Persoanele care au o cantitate suficientă din acest oligoelement în sânge au șanse minime de a dezvolta accident vascular cerebral, atac de cord, angină pectorală și alte boli periculoase.

„Absorbția vitaminei K va fi favorizată de acidul folic și de potasiu, care sunt, de asemenea, abundente în produs. Datorită lor, nivelul colesterolului din sânge și presiunea din artere se vor afla mereu în limite normale”, spune expertul.

Beneficii pentru inimă și vasele de sânge – arginina conținută în fasole este implicată în metabolismul azotului, creând un efect asemănător cu cel al insulinei, care ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge și reduce riscul de apariție a diabetului.

Acidul folic poate reduce nivelul de homocisteină, ale cărei niveluri ridicate reprezintă unul dintre factorii care cauzează boli cardiace și vasculare. Concentrația mare de magneziu din fasole afectează circulația sângelui.

Beneficii pentru intestin – fasolea conține o cantitate mare de fibre

Fibrele vegetale au un efect benefic asupra sistemului digestiv, ajutând la curățarea intestinelor și la eliminarea deșeurilor și a toxinelor. O cană de fasole satisface necesarul zilnic de fibre al organismului.

Beneficii pentru imunitate – sulful din fasole are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar și crește rezistența organismului la infecții. Proprietățile antioxidante accelerează eliminarea toxinelor și îmbunătățesc sănătatea sistemului imunitar. Cu un conținut ridicat de vitamine și oligoelemente, fasolea conține mulți nutrienți esențiali pentru organism.

Fasolea roșie este deținătoarea unui record pentru conținutul de aluminiu, bor, potasiu, calciu, magneziu și cupru. De asemenea, conține mult sulf, fosfor și fier. Vitaminele B, precum și C, E, K și aminoacizii esențiali sunt necesare pentru funcționarea normală a organismului.

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

3 ore ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

3 ore ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

4 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

4 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

5 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

5 ore ago

Citeste si: