Din cuprinsul articolului
Medicul rus Dr. Morozov împărtășește două rețete care ajută la scăderea glicemiei prin mijloace naturale.
2 rețete pentru scăderea glicemiei
Pentru prepararea primului remediu aveți nevoie de: 300 g pătrunjel proaspăt, 300 g usturoi, 100 g coajă de lămâie. „Ingredientele pot părea simple, dar în această simplitate stă puterea naturii. Treceți totul prin mașina de tocat carne și lăsați amestecul timp de două săptămâni într-un loc întunecos. Apoi începeți să luați o linguriță înainte de mese, dizolvată într-o infuzie de frunze de afin și păr de porumb.
Pentru prepararea infuziei, ierburile se folosesc în cantități egale, se zdrobesc și se amestecă. O lingură de amestec se toarnă cu un pahar de apă clocotită și se lasă într-un termos peste noapte. Se bea o treime de cană de trei ori pe zi.
Continuați până când amestecul de usturoi, pătrunjel și coajă de lămâie, este terminat.
Medicul împărtășește, de asemenea, câteva modalități prin care vă puteți controla nivelul de zahăr din sânge acasă:
- Utilizarea unui glucometru: Acest dispozitiv vă permite să vă verificați rapid și ușor nivelul de zahăr din sânge.
- Monitorizarea dietei: Păstrarea unui jurnal alimentar vă va ajuta să urmăriți ce alimente determină creșterea sau scăderea nivelului de zahăr din sânge.
- Activitatea fizică: Activitatea fizică regulată ajută la îmbunătățirea controlului glicemiei.
- Somn regulat: Lipsa de somn poate duce la niveluri ridicate ale zahărului din sânge.
- Monitorizarea simptomelor: Acordați atenție oricăror simptome care pot indica un nivel ridicat sau scăzut al zahărului din sânge, cum ar fi oboseala, setea, urinarea frecventă, amețelile etc.
Alimente de inclus în dietă
Avocado – conținutul ridicat de fibre și grăsimile sănătoase mononesaturate fac din avocado un ajutor excelent pentru stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, iar abundența de potasiu din acest fruct ajută la menținerea sănătății inimii. 50 de grame de avocado pe pâine integrală prăjită nu este doar gustoasă, ci și o soluție sănătoasă pentru normalizarea glicemiei.
Broccoli este un adevărat miracol al naturii: conține vitaminele A, B, C, E, PP, K, U, minerale – fosfor, iod, magneziu, crom, sodiu, seleniu, fier, calciu, potasiu, precum și omega-3 și alți aminoacizi esențiali. În plus, broccoli este bogat într-un compus organic – sulforafan, care are puternice efecte anticancerigene, antibacteriene și antidiabetice. Includerea regulată a broccoli verde în dietă ajută la prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2.
Varza minune este mai benefică atunci când este consumată crudă sau după o scurtă fierbere la aburi. Leguminoasele controlează și ele zahărul, și anume fasolea, năutul și lintea. Acestea au un IG scăzut, sunt o sursă de proteine vegetale și fibre și oferă sațietate rapidă și de lungă durată.
Nucile sunt un depozit de vitamine B, A, C, E, magneziu, zinc, fier, fosfor și acizi grași nesaturați omega-6, un adevărat superaliment pentru toți oamenii. Numeroase studii au arătat că, în ciuda conținutului lor ridicat de carbohidrați, sunt bune pentru persoanele cu diabet.